Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy név benne van az Mta...

Ha egy név benne van az Mta adatbázisában, akkor az, akármilyen cifra, adható?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy a fiam, az apja után a László nevet fogja kapni. De mivel a név, nem az a kifejezett divatnevek közé tartozik (László), így gondoltam hogy legyen X.László Junior. Szerintetek?
2012. szept. 19. 14:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Értem. Oké. :)
2012. szept. 19. 15:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy neked tetsszen, én sem foglalkoztam a kislányom névadásakor az értetlenkedőkkel (mindig lesznek).

De azért gondold át, ha Magyarországon fogtok élni, felnőttkorában kicsit furcsának fogják találni a nevét szerintem.

2012. szept. 19. 15:24
 13/16 A kérdező kommentje:
Csak tudod apósom 50 évesen még mindig Lacika, meg a férjem is, aki 30 éves. És ezt úgy utálom. A fiam is Lacika lenne, nem Lackó, vagy Lacus, vagy bármilyen becézési forma.
2012. szept. 19. 15:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen,adható.Bár szerintem-és NE haragudj kérdező,de véleményt kérdeztél-nálunk röhejesen hangzik a Junior.Pl. István Junior,Géza Junior.Akkor már inkább 2. névként kapja meg az apja nevét(különben ez nálunk is így van),az első keresztneve meg legyen valami jó csengő név.39hkm
2012. szept. 19. 15:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnám. Külföldön megszokott, itthon szerintem nagyon furán néz ki. Az, hogy mutatja, hogy kicsi, az nagyon jó, de 60 évesen is László Juniornak fogják hívni, ami viszont szerintem is nevetséges.

Inkább keressetek egy másik keresztnevet.

2012. szept. 19. 15:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ostobán hangzik, ne haragudj. Ugyanis ez NÉVKÉNT kezelendő, nem pedig megjelöléseként annak, hogy ifjabb, mint pl. Cuba Goodig Jr. nevében. Ott neki nem az a neve, nem úgy szólították, itt viszont teljes értékű keresztnév, mint a László.

Ráadásul azt jelenti, hogy az ifjabb. Akkor miért nem azon a nyelven, amilyenen a neve van stb? Nem vagyok egy magyarkodós, félre ne értsd, de ennyi erővel lehetne X László és a második névként adhatnád neki mondjuk ivrit nyelven is azt a szót, ami azt jelenti, hogy ifjabb.

Semmivel sem modernebb, semmivel sem hangzik jobban, mintha ifjabb X László lenne.

2012. szept. 20. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!