Ha egy név benne van az Mta adatbázisában, akkor az, akármilyen cifra, adható?
Az a lényeg, hogy neked tetsszen, én sem foglalkoztam a kislányom névadásakor az értetlenkedőkkel (mindig lesznek).
De azért gondold át, ha Magyarországon fogtok élni, felnőttkorában kicsit furcsának fogják találni a nevét szerintem.
Én nem adnám. Külföldön megszokott, itthon szerintem nagyon furán néz ki. Az, hogy mutatja, hogy kicsi, az nagyon jó, de 60 évesen is László Juniornak fogják hívni, ami viszont szerintem is nevetséges.
Inkább keressetek egy másik keresztnevet.
Szerintem ostobán hangzik, ne haragudj. Ugyanis ez NÉVKÉNT kezelendő, nem pedig megjelöléseként annak, hogy ifjabb, mint pl. Cuba Goodig Jr. nevében. Ott neki nem az a neve, nem úgy szólították, itt viszont teljes értékű keresztnév, mint a László.
Ráadásul azt jelenti, hogy az ifjabb. Akkor miért nem azon a nyelven, amilyenen a neve van stb? Nem vagyok egy magyarkodós, félre ne értsd, de ennyi erővel lehetne X László és a második névként adhatnád neki mondjuk ivrit nyelven is azt a szót, ami azt jelenti, hogy ifjabb.
Semmivel sem modernebb, semmivel sem hangzik jobban, mintha ifjabb X László lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!