Miért ritka az újszülöttek között a Tímea név?
Figyelt kérdés
Igazi magyar nevünk, szép a hangzása - a ma divatos bármelyik névvel felveszi a versenyt, szép a jelentése, szép az eredete, sokféleképpen becézhető, kislánynak aranyos, felnőtt nőként elegánsan viselhető. Tapasztalat, hogy az emberek többségének tetszik ez a név. Mégis olyan ritka, hogy a gyermeküknek adnák. Szerintetek miért van ez így?2012. szept. 18. 13:18
1/11 anonim válasza:
Nem tudom, nekem pl. egyáltalán nem tetszik.
2/11 anonim válasza:
Ki nem állhatom ezt a nevet!!! Ronda... Még a kutyámnak sem adnám, nem hogy a gyerekemnek. Ez azért van, mert ismerek egy ilyen nevű hölgyeményt, aki miatt milliós tartozásaink vannak... Szóval nekem innen az utálat.
3/11 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik. Mint ahogy a Tünde, Krisztina és Judit név is. Csak pozitiv ismerőseim vannak ilyen névvel. Valahogy mégse tudtam ezt adni a lányomnak, talán épp ezért mert nekem ezek olyan felnőtt nő nevek:)) Nem tudok elképzelni egy 1-2-3-5-10 éves Tündit, Krisztit, Timit. Nem tudom miért:))) Így olyan nevet választottunk ami szintén magyar de egyetlen embert se ismerünk ezzel a névvel.
4/11 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik, mind a mai napig. Mikor babát vártunk, ez volt a lánynevek között a favorit. Fiunk lett, és neki hülyén állt volna ez a név :-) Viszont, ha lesz második gyerek, és lány lesz, nagy eséllyel lesz Tímea. Kicsinek Timi, nagynak Tímea, szerintem minden életkorban viselhető. Szép név. Jókai alkotta egy görög névből, mikor az Aranyembert írta.
5/11 A kérdező kommentje:
ezt értem, de lehetne Alexandra is ez a hölgyemény. akkor most őt utálnád. ezért rossz, hogy az emberek asszociálnak nevekről. nekem sincs kifejezettem szívet melengető ilyen nevű ismerősöm, mégis tetszik ez a név. szóval most a névre volnék kíváncsi, nem a gyakorlatban viselőiről. de köszi a választ
2012. szept. 18. 13:32
6/11 anonim válasza:
A nagyobbik lányom Timi:) a kórházba 3 nap alatt mi voltunk az egyetlenek:) az oviban sincs ilyen nevű csoporttársa:)
7/11 anonim válasza:
Józsi, Sanyi nevet sem adnak mostanában a gyerekeknek.
Egyszerűen nem "divat" most.
8/11 anonim válasza:
hát igen érdekes, aki azt írta, hogy csúnya név. Valóban léteznek úgymond csúnya nevek, na de a Tímea.....
amúgy megnéztem és tényleg, az elmúlt két évben a leggyakrabban adott keresztnevek közül a 46. helyen van kb. Előtte a 30. helyen volt. Tehát adják, csak nem olyan nagy mértékben.
9/11 anonim válasza:
környezetemben többeknek tetszik ez a név és van is ilyen rokonunk is. Nagyon szép név.
ismerőseim körében beszéltük, hogy mi úgy adunk nevet a babánknak, hogy azt felnőtt korban is lehessen viselni.
Ne csak aranyos gyerekként legyen cuki neve, hanem, ne legyen kínos vagy ciki felnőtt korban.
10/11 anonim válasza:
Én adtam volna a lányaimnak ezt a nevet, csak t-vel végződik a családnevünk, így nem illik hozzá a Tímea. Gyönyörű név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!