Anyukák ti beadattátok a bárányhimlő elleni védőoltást a kicsiteknek?
Mindkét gyerekünket oltattuk rota, pneumococcus és meningitis ellen is. Bárányhimlő ellen azonban egyiket sem. Mégpedig azért nem, mert sajnos az oltás sem ad 100% védelmet, és előfordulhat, hogy a védettnek hitt gyerek esetleg felnőttkorban kapja el a bárányhimlőt, aminek akkor már valóban súlyos szövődményei lehetnek rá nézve...
Mindig a kockázatot ismerve mérlegelek. Nem oltatok influenzára sem, szintén azért, mert nem vagyok meggyőzve. Alapjában véve nem vagyok oltásellenes, de önmagában az, hogy ha nem adatom be, akkor "felelőtlennek" bélyegeznek egyesek, az nem szokott érdekelni. Nálunk tavaly és tavalyelőtt is volt egy bárányhimlő-járvány a környéken. (Szövődményt nem láttam, csak néhány pöttyös gyereket.) Akkor még elkerültük, mert nagyon picik voltak a gyerekeink. Jövőre viszont én magam fogom olyan helyre vinni őket, ahol elkaphatják. Mert kell a védettség, de VALÓDI védettség kell, ami egy életre szól, nem pedig átmeneti, ami kizárólag az oltóanyag gyártójának jelent hasznot.
Így van, nincsenek túl hosszú távú megfigyelések a bárányhimlő elleni oltásról.
Én az ovi kezdete előtt beadattam a fiamnak ezt az oltást is, ahogy szinte minden nem kötelezőt is. Van az ismeretségi körünkben olyan kisgyerek, aki 5 hónaposan a tesójától kapta el a bárányhimlőt, és olyan súlyos szövődményei lettek, hogy 6 napig élet-halál között lebegett az intenzív osztályon. Én ezek után nem teketóriáztam, inkább oltattam. És a lányomnak is be fogom adatni amint eléri azt a kort.
Azon teljesen felesleges vitázni ,hogy ki mit gondol erről, ki oltat és ki nem. Mindenki tegyen saját belátása szerint!!!
Én nem vitáznék senkivel, mindenkinek szíve joga eldönteni beadatja-e.
Én beadattam. Hogy miért? Hát, nem vagyok egy "használjuk a gyereket tűpárnánank"-párti, de ilyennek soha de soha nem szeretném a kislányom látni, és ennél még van durvább is - tekerd lejjebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!