Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ti beadattátok a...

Anyukák ti beadattátok a bárányhimlő elleni védőoltást a kicsiteknek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 17. 22:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Én szerettem volna,mert én is be vagyok oltva,a doki,védőnő is ajánlotta,de férjem,és egy gyógyszerész barátom is lebeszélt,így végül nem kapta meg.
2012. szept. 17. 22:48
 2/21 anonim ***** válasza:
Nem adattuk be. Elég a sok kötelező oltás.
2012. szept. 17. 22:53
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
Az a tuti, ha a gyerek atesik rajta az oviban. Annál jobb védőoltás nincs!!!!
2012. szept. 17. 22:56
 4/21 anonim ***** válasza:
39%
A 3-as okosnak! És ha szövődmények lesznek akkor is ilyen okos leszel?
2012. szept. 17. 23:00
 5/21 anonim ***** válasza:
44%

"férjem,és egy gyógyszerész barátom is lebeszélt"

Az ostobaság kivédhetetlen!

2012. szept. 17. 23:02
 6/21 anonim ***** válasza:
9%
4-es..: eddig sem voltak ilyen vedooltasok..megis a mai oregek sokkal egeszsegesebbek, mint nehany fiatal. Szal nem kellene a masikat leszolni csak azert, mert neki mas a velemenye. En is vele ertek egyet.
2012. szept. 17. 23:20
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Mindig úgy voltam vele, hogy "jobb ha az oviban túlesik rajta"... Mint ahogy mindenki mondja, nekem is ez volt a véleményem. De láttam bárányhimlő szövődményt. Utána jártam, kérdezősködtem. A "mostani" bárányhimlő sokkal több szövődménnyel jár, mint korábban, mikor mi voltunk gyerekek, nem csak láz és kellemetlen viszketés, hanem agyhártyagyulladás. Én inkább beadattam.
2012. szept. 17. 23:21
 8/21 anonim ***** válasza:
Mi a francot kell ezen vitázni? Adassa be mindenki, aki jónak látja. Aki azt akarja, hogy átessen rajta a gyereke, tegyen, meg mindent, hogy elkapja kiskorában. Felnőtt korban veszélyesebb, nehezebb átvészelni, több szövődménnyel jár. Én beadattam, mert így látom jónak, ha van rá oltás, minek szenvedjen a gyerek. ez olyan, mint a Rota elleni. Túl élheted nélküle, de minek kockáztatni az esetleges szövődmények miatt. Ne az én babóm legyen az a pár százalék, akinek komplikációkkal jár. Ez az én véleményem. Tegyen mindenki belátása szerint.
2012. szept. 17. 23:32
 9/21 anonim ***** válasza:

Nem adattam be, és a gyermekem másfél éves korában az apjától kapta el. Pöttyös volt, de láztalan, jókedélyű.

Az apja pici nehezebben viselte, de azért ő is szövődménymentesen esett át rajta.

Van, aki azt írja, hogy látott már szövődményes oltatlan eseteket... én meg már láttam oltási szövődményt, ami bizonyítottan attól volt... szóval csak azt adatom be, amit nagyon muszáj!

2012. szept. 17. 23:46
 10/21 anonim ***** válasza:
90%

Én 21 évesen kaptam el az akkor 1,5 éves unokaöcsémtől. Ő jól tűrte, én nem. Nehezebben is gyógyult. Amikor a gyerekeimnél felmerült, akkor próbáltam tájékozódni. Igazából olyan tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, hogy beadattam-elkapta-könnyebb/ugyanolyan lefolyása volt, beadattam-nem kapta el holott mindenki beteg volt körülötte, nem adattam be..stb.

Ehelyett találtam fórumokat, ahol anyukák durván egymásnak estek és két táborra szakadtak. Az egyik oldal állította, hogy felelőtlen a másik, mert ha van védőoltás minek szenvedjen a gyerek, ha elkapja a betegséget akkor a szövődményekbe belehal/maradandó károsodást szenved és a gonosz gyerekkínzó anya - akinek szülni sem kellett volna - csak életveszélynek teszi ki a gyerekét. Felsorolások következtek, hogy az ismerősük kolléganőjének a keresztanyjának a szomszédjának az unokaöccse pont a bárányhimlő szövődménye miatt lett tökhülye és fogyatékos, bezzeg ha be lett volna oltva...

A másik oldal állította, hogy az oltásnak is vannak szövődményei, felelőtlenül nem kellene minden ellen, még a büdösfingás ellen is oltatni a gyereket, és a nénikéjük barátnőjének a sógornője gyereke be lett oltva, el kapta így is a bárányhimlőt és emiatt lett tökhülye.

Próbáltam orvostól érdeklődni, ahányat kérdeztem, annyiféle vélemény volt. Egyik beadatta a gyerekeinek, a másik azt mondta, hogy nem oltásellenes, de ez ellen nem oltatná a sajátjait sem. Na így legyél okos....

Én úgy döntöttem, ha 10 éves korukig nem kapják el, beadatom az oltást. Aztán a következő évben mind a kettő átesett rajta, szövődmények nélkül.

Szóval a döntést neked kell meghozni, bármi is lesz az, valaki tuti felelőtlennek és hülyének tart majd. Vannak gyerekek, akik nem kapták el az oviban akár be voltak oltva akár nem, volt aki oltás mellett is elkapta csak enyhébb volt a lefolyása, akik elkapták azok is mind szövődmények nélkül simán meggyógyultak (egyik anyuka a gyerekeivel együtt kapta el, a kicsik jól bírták, anyuka 3 napig moccanni sem tudott), és persze vannak akik a bárányhimlő, vannak akik az oltás szövődményeitől szenvednek...

2012. szept. 18. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!