Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom azt szeretné, ha ő és...

Anyósom azt szeretné, ha ő és apósom is bent lehetnének a szülésemnél. Hogyan értessem meg vele, hogy ezt nem fogom hagyni?!

Figyelt kérdés

Engem átlépve közölte mindezt a férjemmel, majd amikor ő nemet mondott, egyenesen a szülésznőmhöz mentek ezzel a kéréssel (régi osztálytársak...), aki csak annyit mondott, hogy "van rá lehetőség", a másik felét, miszerint "szükséges hozzá a szülő nő beleegyezése, valamint a kórház jóváhagyása" már meg sem hallotta.

Mindenkinek elmesélte, hogy ott lesz a szülésemnél, Ő VÁGJA EL A KÖLDÖKZSINÓRT, be is vásároltak erre az alkalomra kórházi felszerelésből...

Tegnap felhívtam, hogy kulturáltan megbeszéljük a dolgokat, megmondtam, hogy egyedül a páromat akarom azokban a percekben/órákban magam mellett tudni, mire kioktatott, hogy nekem nincs jogom őt kitiltani onnan, mi több, neki joga van ott lenni, stb. Úgy összevesztünk, hogy a végén rácsaptam a telefont.

Azóta a férjemet hívogatja. Ja, nem ám azért, hogy az ő engedélyét kérje, vagy valami, hanem, hogy mit főzzön a szülésre. Pacalpörkölt jó lesz-e? Süssön-e valamit? Kis pogácsa, sajtos kifli?

Eszem megáll, de komolyan. Nem is értem, hogy gondolja! Ott pacalozgatnak meg túrósbuktáznak, míg én premierplánban nyomom kifelé a babát?!

Az ötlete mellesleg onnan jött, hogy az egyik munkatársnője bent volt a lánya szülésénél, mert a csaj férje külföldön volt.

Jó, hogy nem akarja már a dédit is elhozni, basszus.

Mint a gyerekek a dedóban. Én mondom hogy nem, ő pedig DE-DE-DE-DE-DE-DE-DE. Oltári balhé lesz ebből.

Ráadásul úgy volt, hogy ők vigyáznak a nagyobbik lányomra (3 éves), amíg a párom velem van a szülőszobán.

(Egyértelmű, hogy nem fogom beengedni oda, de most őszintén: éltetek már ti ekkora hülyeséget, mint ez?!)

2012. szept. 14. 10:57
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Nagyon sajnálom,h az az idő aminek a legszebbnek kellene lennie az nálad idegességgel telik. Sajnos amin most átmész, az később sem lesz jobb. Mindig mindenbe bele fog az anyós avatkozni,mindent jobban fog tudni! Ez nem kérdés,már eldöntötted azt amit el kellett,máshogy nem is lehetne.A szülés csak rád és párodra tartozik.Ennyi. Neked inkább az a bajod most,h félsz attól,h mit szólnak az emberek,mit szól anyóspajti. Ne érdekeljen mit szólnak mások! Jó anya vagy,elvezz ki minden percet. Ha anyós hív,ne is vedd fel a telefon,hiszen csak felidegesít,ami nem tesz jót neked és a babának sem. Ha bemegy a kórházba,nem fogják beengedni,meg fog sértődni......Na és????? panaszkodni fog... na és???? Te életed,te szülésed,te babád! Sajnos a te anyósod.....vagy megbékél azzal,h te diktálsz,vagy duzzog.legrosszabb az,h pár napig nem néz feléd.Kívánhatsz ennél jobb dolgot?????
2012. szept. 15. 07:45
 52/60 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki kerek perec,hogy Ti vigyáztok a nagyra,én addig megszülök.S az én szülésem nem a ti dolgokok.Főleg hogy ott akar lakomát csapni.
2012. szept. 15. 11:15
 53/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az összes választ,de úgy látom mindenki egyetért veled,én is csatlakozom.

Nálunk úgy volt a kórházban,hogy megkérdezik,hogy lesz-e bent valaki a családtagok közül,nem őket kérdezik hanem a kismamát aki szülni fog.

A vajúdás alatt mindenkinek kint kell várakozni,csak a ténylegesen beinduló szüléskor szólnak azoknak akiket a kismama megnevezett.Meg van szabva a létszám is,nem lehet csapatosan bevonulni,hiszen ez az egész nem róluk szól!

Menjenek csak ők is oda a kórházba veletek,de amikor kérdezik a nővérek,hogy ki legyen bent csak azt a nevet mond akit szeretnél,hogy veled legyen.Olyan nincs,hogy ők levajaznak dolgokat a fejed felett,ebbe belebukhat az orvos,szülésznő kórház is,ha olyan van jelen a szülésnél akit te nem akarsz ott látni!

Nem irigyellek,anyósod teljesen rátelepszik az életetekre...

2012. szept. 15. 11:38
 54/60 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez vicces...persze nem szó szerint értem, ennél idegesítőbb dolog talán nincs is a világon, mint egy ilyen anyós. Hogy lehet ennyire érthetetlen valaki, nem semmi...

Elképzeltem ahogy anyós megsüti a lekváros buktát, aztán mikor beindul a szülés, beöltöznek mindenféle hacukába, fogja anyósod a kis kosarát tele buktával, beülnek premier plánba eléd, és a lábad közét feszülten bámulva majszolják a buktát, mint a moziba a pattogatott kukoricát. Te meg ott kínlódsz, aztán mikor már kint a gyerek, elkezd onnan telefonálgatni és ujjongani, hogy felsírt a gyerek, hallgassák...komolyan ez az egész egy vicc, ahogy ő ezt kigondolta. :)

Na de viccet félre téve, szerintem se foglalkozz azzal, hogy megsértődik-e, vagy sem. Ő baja, ti megmondtátok neki értelmesen, ha nem értenek belőle, az az ő problémájuk. Ha meg elkezd panaszkodni mindenkinek, te is nyugodtan panaszkodj, hogy nem értették meg, hogy nem szeretnétek ha bent lennének, és meséld el nyugodtan az egész sztorit, hogy pacalt meg buktát akart bent zabálni meg hasonlók. Hidd el, nem a te szégyened lesz, hanem az övé, aztán ha majd mindenki rajta röhög, majd visszavesz magából (remélhetőleg).

Majd írd meg tényleg, hogy mi lett a végkifejlet, nagyon kíváncsiak vagyunk rá szerintem itt sokan. :)

Sok sikert, és könnyű szülést! :)

2012. szept. 17. 09:39
 55/60 anonim ***** válasza:
81%
Hát nem irigyellek az anyósod miatt.
2012. szept. 24. 14:28
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mikorra vagy kiírva, de majd írd már meg, hogy mi lett a szüléseddel!!!!
2012. szept. 24. 14:40
 57/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett veletek azóta? Megszületett a pici? :)
2012. okt. 2. 16:04
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

Halihó :D

Meg van a picibaba?

2012. okt. 11. 14:16
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
Gondok vannak az anyósom gondolkodásával, ezért keresgéltem anyós témában, így jutottam el kérdésedhez. Remélem minden rendben volt a szüléssel és olyan volt ahogy te szeretted volna. Ha lesz egy kis időd, kérünk egy kis beszámolót! :)
2012. okt. 21. 18:31
 60/60 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés írója, gondolom pici megvan :D Gratula, gyere és mesélj mi lett anyósékkal.
2013. jan. 18. 11:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!