Gyedes, gyeses kérdés hozzzá értőktől kérzdeznék?
Szombaton lejár a gyedem, közös megegyezzéssel megszűnik a munkaviszonyom. 16-ával jelenkezek munkanélkülire (apa megy gyesre), másik állásra nincs kilátásom egyelőre.
Ha jövő év elején, kb tavasszal teherbe esek, vagyis 2013 dec. 31-ig megszületne a baba, akkor mit miből néznek? Mert ha a szülés előtti évet veszik alapul akkor az az idei, szept. 15-ig gyed, majd munknélküli.
Ha később fogan meg és 2014. jan. 1 után születik akkor ugye az előző év 2013 amikor egy kevés munkanélküli, majd gyes (ha lejár a munkanélküli átkérem a nevemre a gyest) 2013 szept. 15-ig.
Ezeket egyáltalán így lehet-e, van e értelme és akkor végülis mikor mit miből számolnak?
Köszi!!!!!
Szia!
Azt megkérdezhetem, hogy Te miért akarod közös megegyezéssel megszüntetni a munkaviszonyt?
5-ös válaszoló vagyok.
És Te nem járnál jobban, ha nem mondanál fel, maradnál GYES-en és akkor a következő terhességnél is jogosult lennél táppénzre, illetve később TGYÁS-re, GYED-re? Bár nem vagyok igazán hozzá értő, de szerintem érdemes lenne pontosan kiszámoltatnod valakivel ezt a verziót is. Mármint, hogy így mi mennyi lenne.
Én 40km-re lakom a munkahelyemtől,tehát ha letelik a Gyed nem fogok tudni bejárni oda,de ha nem találok másik munkahelyet akkor maradok Gyes-en és ha lesz másik munkahelyem akkor fogok felmondani a jelenleginél.Tehát csak költözés miatt felesleges felmondanod,főleg,ha nincs más kilátásban és szeretnétek még másik babát is.
Én nem költöztem,sajnos a munkahelyem költözött másik telephelyre,de tőlünk oda nem biztosít buszt,a kocsit meg nem téríti :(
Férjemnek nincs bejelentett munkahelye, így ő megy gyesre, nem kell fizetni utána a havi 6390 ft- eü hozzájárulást, én munkanélkülire megyek, így kétfelől jön átmenetileg a bevétel. Plusz a hitelkártyámon van egy olyan opció hogy munkanélküliség esetén hat hónapig átvállalják a kötelező részletet.
3. baba amúgy nem valószínú hogy mostanában lesz, én nagyon szeretném, de férjem nem ugrál most az ötletért. így inkább csak elméleti a kérdésem.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!