Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig használtátok a babakocs...

Meddig használtátok a babakocsit? Szerintetek meddig jó a gyereknek? Mikor "kell" legkésőbb abbahagyni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 12. 13:00
 1/7 anonim ***** válasza:

22 hónapos volt a fiam, mikor elpakoltuk a kocsit. Már nem tetszett neki, nem maradt benne nyugton. Inkább sétálni akart, de azt orrvérzésig. Nekem ez jól jött, mert 2 hónapja múlt két éves, hamarosan kezdődik a bölcsi, és 1 óra az út csak oda, BKV-val. Így rengeteg időnk volt gyakorolni. Észre fogod venni, mikor időszerű a gyalogos közlekedési formára váltani. Addig jó a gyereknek, míg jól érzi magát benne, egy bizonyos életkorig.

Nem tudom, van-e egységesen elfogadott időpont, de szerény véleményem szerint azért 3 éves kor előtt már érdemes abbahagyni. Persze kivételt képez, ha valamilyen indokolt oka van pl: a kisgyerek komoly betegsége pl: súlyos mozgásszervi panaszok, vagy hasonlók.

2012. szept. 12. 13:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Lányom 14 hónapos, de nem marad meg benne sokszor. Inkább a "nagyobb" utakra használjuk. Én alapból törekszem arra, hogy használja a lábát. Ő meg arra törekszik, hogy ki is élvezze, hogy tud járni.

Szóval: Kellemest a hasznossal.. mondhatnám :))

Nem rég mentem haza a családomhoz látogatóba (Ausztria) és még mindig ugyan az a divat náluk, mint pár évvel ezelőtt:

4-5 gyerek a családban, egy babakocsi és cumi.

Anyuci vagy apuci tolja az üres babakocsit és ha elfárad az egyik gyerek, akkor beleül, beveszi a cumit és mennek is tovább.

Teszem hozzá, hogy a korkülönbség az osztrák gyerekek között átlag 1,5 év!

Anyuék szomszédai (Salzburgban) 6 gyereket nevelnek (sajátok) és a legidősebb 9 éves. Simán tolják a babakocsiba és cumizik, ha úgy adódik.

Na, nekem ez már nem menne, sőt egy 2 éves gyereket se tolnék! De persze, gyerekfüggő, hogy hogyan megy a dolog.

Szerencsére az én lányom 14 hónaposan már nem függ a babakocsitól.

2012. szept. 12. 13:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem pontosan, de 2 éves már elmúlt, mikor visszaadtuk a babakocsit. (kölcsönkocsi volt)

Én szerettem vinni magunkkal, mikor utaztunk, mert se a vonat, se a busz nem vár, és egy fáradt gyerekkel meg néhány csomaggal egyszerűbb volt így.

Szerintem nincs ilyen "lélektani határ", hogy mikor kell visszaadni, de számomra egy 4 éves már pl. furán mutat a babakocsiban.

2012. szept. 12. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Nagyon gyerekfüggő. 21 hónap van a lányom és az ikrek között. Ikerkocsi mögé fél év után vettem testvérfellépőt (akkora túristalátványosság voltunk úgy, hogy csoda:-)

Egyszerűen máshogy nem ment, útált a lányom sétálni, nyafizott és simán cserélt volna valamelyik öccsével.

Nem lusta amúgy, csak sétálni lusta. Tesvérfellépőt már elmúlt 3, vagy inkább 3,5 éves is volt, mikor elhagytuk. 2 évesek múltak az ikrek, még használjuk a kocsit. De csak azért, mert ketten vannak, vagyis hárman. Ha csak az ikrek lennének, akkor itt a faluban már biztos nem használnám, ha egy baba lenne a lányom mellett, szintén nem használnám, mert a fiúk imádnak sétálni, csak még balesetveszélyes és elég erőt kell éreznem magamban hozzá hogy így elinduljak velük. Ma már láttam, hogy nem sok kell, és a fiúk is okosan tudnak jönni, szót is kezdenek úgy igazán fogadni, szóval nemsokára el fogjuk hagyni a kocsit, csak városi nagybevásárlásnál fogom használni még az biztos. (Tesco pl)HOgy meddig, azt nem tudom, de 3 éves koruk előtt biztosan letesszük végleg. Ha így folytatjuk, talán fél év múlva.

2012. szept. 12. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:

22 hónap van a gyerekeim között. A kisfiam kb 14 hós korától nem maradt meg a babakocsiban, viszont mikor már nagy volt a hasam és vásárolni mentem vele, akkor azért bele tettem.

A lányom egyéves és másfél éves kora között nem volt hajlandó megmaradni benne, nála is csak akkor használtam ha muszáj volt. Most kétéves, kb 2-3 hónapja rákattant, hogy ő azzal jön ha megyünk valahová. Ha csak játszótérre akkor motorral jön, de ha mamához (20 perc séta) vagy boltba, akkor beleültetem.

2012. szept. 12. 13:57
 6/7 anonim ***** válasza:
28 hónapos és majdnem minden nap használjuk. Most kezdte el fogni a kezem és szépen sétálni. Mivel nekem gerincferdülésem van nem is cipelhetem, és nem is bírom semennyit.
2012. szept. 12. 19:58
 7/7 anonim ***** válasza:

4 és 2 éveseim vannak. A nagy akkor "került ki" a kocsiból, mikor a tesó megszületett. De még most is van, hogy úgy elfárad, hogy beengedem a tesó mellé. Szerencsére jó erős kocsi, lehajtom vízszintesre a háttámlát és egymás mögött - kissé szűkösen - elférnek.

Én nagyon szeretem a babakocsit, annyi vackot cipelek állandóan a játszótérre, hogy nem szeretném azt kézben vinni. És azért minden séta alkalmával beleül egy kicsit a kétévesem, szóval mi még kihasználjuk. Szerintem oviig "kell" abbahagyni, az elég hülyén nézhet ki, ha valakiért babakocsival mennek az oviba :)

2012. szept. 13. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!