Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ikrekkel nehezebb...

Szerintetek ikrekkel nehezebb vagy 2 nem egyforma korú kisgyermekkel? Miért gondolod így? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Az attól függ,mit nevezel "nehéznek". Mert egy kisbabával épp annyit tudsz "szenvedni",mint mondjuk két kicsivel,vagy egy ikerpárral. Én ugyanolyan súlyúnak tartom a két dolgot: az ikrek már kisbabaként kétszer annyi odafigyelést igényelnek - és ezzel együtt kétszer annyi a boldogság is! :D Viszont ha az első gyerekből nagytesó lesz, az is ugyanolyan boldogság és öröm,de ezzel együtt ott az esetleges féltékenykedés, az,hogy két emberre kell figyelned,míg az egyik (értelemszerűen a baba) gyakorlatilag jóval több figyelmet igényel... nem tudom eldönteni,melyik a nehezebb. Szerintem ugyanannyira nehéz,de ugyanannyira tesz boldoggá is!
2012. szept. 7. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy, hogy ikreim vannak, azt mondom, hogy ez könnyebb. Így szoktuk meg a kezdetektől. Szerintem sokkal nehezebb az, hogy van egy gyerkőc, ezt megszokod, kialakul a napirendetek, és jön egy kisebb lurkó, aki ezt felborítja. Neked is nehezebb, a nagytesónak is. Jön a féltékenység, a korkülönbségből adódó eltérő igények, stb. Most tervezünk 3. babát, és ettől én már előre félek. :)
2012. szept. 7. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nagyon nehéz összehasonlítani. Sok függ a család körülményeitől, és persze attól, hogy van-e az anyukának segítsége.

Anyagilag nehezebb az ikrekkel, hiszen egyszerre kell mindent megvenni, és ha ők az első babák a családban, akkor többnyire nincs olyan, hogy nagytesótól megöröklik a cuccokat. Az ikres babakocsi szintén nagy tétel. Két kiságy kell, két légzésfigyelő (sok a koraszülött iker, úgyhogy igen ajánlott...), dupla annyi pelenka, dupla annyi ruha, két hordozó, két autósülés, kaja, stb. Egyszerre kell majd beiskolázni is őket.

Alvásnál szintén az ikrekkel lehet nehezebb, hiszen ahol van nagytesó, ott ő már feltételezhetően rendszerezettebben alszik, a baba meg össze-vissza.

Ahol egy gyermek van, ott pedig lehet számítani arra, hogy valamikor csak lesz egy kis alvásidő, amit az anyuka felhasználhat szintén pihenésre vagy házimunkára, ikreknél előfordul, hogy a végkimerülésig jut az ember, mert valamelyik iker mindig fent van, ketten fogzanak, stb.

Közelekedés, séta: egyértelműen ikrekkel nehezebb. Mire két babát télen felöltöztet az ember, addigra az egyik pont betojik, vissza az egész, aztán meg kell szervezni, hogy jutnak el egyáltalán a babakocsiig (mi emeletes, lift nélkül házban kezdtünk!!!), autóig, és ugye sok boltba meg egyéb helyre nem lehet bejutni még mindig a hatalmas babakocsival, míg kis korkülönbségű gyerekeknél lehet fellépős kocsit venni nagytesónak, vagy a kicsit viheti az anyuka hordozókendőben, szóval jobban meg lehet talán oldani.

Eü. dolgok szempontjából az ikrekkel sok a gond, ezer évig kell mindenféle kontrollja járni.

Ha elkezdenek forogni, kúszni, mászni, és főleg járni, akkor abszolút kétemberessé válnak (és sokáig nem tudtam velük egyedül kertezni, játszóterezni emiatt).

Ennyi jutott hirtelen eszembe, mindezt arra alapoztam, amit saját ikreimnél tapasztaltam, meg amiket anyukám mesélt, neki ugyanis 11 hónap volt a két gyermeke, a bátyám és köztem.

2012. szept. 7. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Megjöttek az ikresek. :-)

Olvastam már a kérdésed majdnem mikor kiírtad, azóta ezen gondolkodom.

Az előttem való jókat írt,

-anyagilag többet kell megvenni az ikreknél ha első babák

-közlekedés velük sokkal nehezebb

-ha első babák, anyukának még nincs rutinja azért nem egyszerű

-ha van nagyobb tesó, akkor miatta könnyebb, mert van rutin, viszont miatta nehezebb is, mert őt is el kell látni, nevelni kell a két kicsi mellett

Nagyon sok függ attól, milyenek a gyerekek.

Nálam pl 21 hónap van a lányom az ikerfiaim között.

A lányom nagyon jó kislány, és az is volt, sokat segített, nagyon okos volt már akkor is, mikor a fiúk születtek. Volt rutinom, még szinte benne voltam a babázásban a lánykával is mikor jöttek a fiúk, ebből könnyebb volt, nem paráztam olyanoktól, amiknél a lányommal még igen, stb. Viszont azért még ő is kicsike volt. Közlekedni nagyon nehéz volt velük, eleinte leginkább ehhez kértem segítséget, a nagylány miatt. Aztán vettem testvérfellépőt az ikerkocsira, így már egyedül mentem velük vásárolni is a városba, autóval.

Ha egy gyerek lett volna a lányom után, a második akármilyen lett volna, könnyebb lett volna mint így. Ez biztos. De ha először lettek volna ikreim, szerintem az az én esetemben nehezebb lett volna, mint az egy gyerekem után mégegy baba állapot.

Ez az elejére vonatkozik, vagyis amíg nagyon kicsi(k) a kicsi(k)

Nekem már az ikrek 2 évesek (nagylány 4 lesz), és áldom az eget, hogy ikrek. Sokkal-sokkal jobban eljátszanak, elvannak együtt, mint a lányom volt ennyi idősen. Vele nehezebb volt egyedül, és igazából még mindig vele van több dolgom, mint az ikrekkel. Mióta stabilan járnak, azóta nálam nagyon szuper az ikresség.

És még egy ami miatt azt mondom, hogy ikrekkel nehezebb lehet: szeretnénk még egy babát. Hát, ha azt mondanák, hogy megint ikreket várok, nagyon beparáznék, pedig már van rutin, iker ügyben is. Viszont ha egy baba jönne, akár most, nem lennék ideges egyátalán.

2012. szept. 7. 14:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Na, azóta nem értem rá:)

Köszi,hogy írtatok! Igazából csak azért kérdeztem, mert egy barátnőm válltig állítja, hogy ikrekkel nagyon könnyű. (nekem) Merthogy én is ikres vagyok, neki amúgy 2 gyerek van 2,5 év különbséggel. Na nem veszekedem vele ezen, mert hidegen hagy, de elgondolkodom rajta. MI is szeretnénk még egy babát, külön jó,hogy kaptam ilyen tapasztalatból is infót:)

Kitartás mindenkinek!

2012. szept. 9. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy ikrest csak egy másik ikres érhet meg igazán, én meg ezt állítom. Mindenki más csak elképzelni tudja, hogy milyen helyzetekkel találjuk szembe magunkat. Főleg ezt nem hiszik el mások, hogy tényleg vannak időszakok, amikor szusszanásnyi idő sincs, mert a két baba vagy kisgyerek felváltva alszik, esetleg szinte alig alszik...

Ennek ellenére mi is most akarunk harmadikat. :)

Sok sikert, jó egészséget nektek is! :)

2012. szept. 9. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:
ja, harmadik voltam! :D
2012. szept. 9. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!