Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hordozókendő melyiket érdemes?...

Hordozókendő melyiket érdemes? Tapasztalatokra vagyok kiváncsi.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hordozókendőt vásárolnék nemsokára 4 hós gyermekem hordozására. A nadu-t néztem. Mennyire egyszerű? Elég bonyolultnak tűnik a kötözés. A kettős kereszt kötés tetszik. Vagyis amikor van kereszt elöl és még arra jön egy zseb vagy micsoda, így olyan, mintha egy kenguru lenne. Mekkorát vegyek? Normál alkat vagyok 170/65kg-ra? Meg pl ha már kabát szezon van, akkor nagyobb kell úgyis nem? Szóval XXL vagy elég az XL?

DVD-ről youtuberól meg lehet tanulni kötni?

Honnan tudom, hogy jól kötöttem meg?

Néztem a mei tai-t is, de az nagyon drága a kendőhöz képest.

Köszi

2012. szept. 6. 18:15
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mi a különbség a kendő és a mei tai között?
2012. szept. 7. 07:18
 12/24 A kérdező kommentje:
Liliput mei tai milyen? Jó minőségű?
2012. szept. 7. 08:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok. Jó sokat kérdezel. :)

Van olyan kötés, ahol a kész kendőbe teszed a gyereket, itt meg kell tapasztalni, mi az a szorosság, ami pont jó, mert különben vagy nem tudod beletuszkolni a gyereket, vagy túl laza és lötyög benne. ez olyan: http://www.youtube.com/watch?v=Aq4RkQlIij4&list=UUFHuuVYFZgl..

A többinél a gyerekre kötöd rá a kendőt, nyilván, az egyik kezeddel tartod a babát, a másikkal kötsz. Nem olyan bonyolult ám, mint így elsőre tűnik.

A mei-tai tök más téma, annak két szárát a derekad köré kötöd, és a képződött bugyorba teszed a gyereket, majd a másik két szárát a vállaidon át megkötöd. De ha valóban érdekel, miért nem nézel utána egy kicsit?

http://www.youtube.com/results?search_query=mei-tai&oq=mei-t..

Nekem semmi panaszom nem volt a liliputimra, teljesen jól működik és szép is. Azért adtam el, mert "megkívántam" egy manducát, az egy csatos hordozó, párnázott vállakkal és derékrésszel, nehezebb gyereket, főleg hosszú úton hordozni kényelmesebb, itt van egy: [link]

2012. szept. 7. 09:11
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Az előre megköthető kötéseket is utána kell húzni szépen sávonként, hogy mindenhol megfelelő támaszt kapjon a baba:), akár rugalmas, akár szövött a kendő.

A mei tai fix derékpántos, tehát először a derékpántot kötöd magadra, majd a baba lábai között felhajtod a "body" részt és a vállpántokat átvezeted a válladon, keresztezed a feneke alatt majd megkötöd.

Ergonómiailag az a különbség, hogy a mei tai terpeszét nem tudod állítani, ezért ajánljuk nagyobb gyerekekhez, a csecsemőket túlterpeszti.

Csatolok két képet, szépen látszik, hogy a kendőben magasan felhúzott lábakkal, szép gerincgörbülettel van a pici(ez a helyes testhelyzet), a mei taiban pedig túl nagy a terpesze és egyenes a háta:(.

kendő:

[link]

mei tai

[link]

2012. szept. 7. 11:09
 15/24 A kérdező kommentje:

Húúúúúúúúúú nagyon szupik a válaszok :)

Nem tudom melyik volna jobb, tegnap előtt még a kendő tetszett, de a mei tai most nagyon bejön. Egyszerűbbnek tűnik, csak ha nem jól terpeszti, akkor nem a legjobb, az viszont csak a gyakorlatban derül ki. Bár már majdnem 4 hós a babám és nem túl kicsi méretileg.

Amúgy ma láttam két anyukát mindkettőn mai tai volt, sőt az egyiken kettő is :) tök jól néztek ki.

2012. szept. 7. 18:02
 16/24 A kérdező kommentje:

jókat linkeltél be :)

érdekes, hogy egyenes a háta a kislánynak.

Lehet nem mindegy melyik márkájú mei tait veszi az ember?

Vagy kötéstechnikailag kell belejönni?

Mert a mei tait ajánják már 3 hóstól, azon a képen meg a kislány bőven van 3 hós, neki tuti jónak kéne lennie.

2012. szept. 7. 18:06
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Újra én:).

Igen, egyenes a háta a meitaios babának, pedig ő már nagyobb, gondold el, milyen lenne egy 4 hónaposnak...:)

Tudom, több ajánlásban van 3 hónapos kortól, azonban egyre többen csak mászni tudó gyerekeknek ajánlják a meitait. Azért, mert ha a baba már mászik, akkor a vázizmai, csípői elérték azt a mozgásfejlődési, fejlettségi szintet, amikor kialakul a gerinc nyaki görblete és elég erős a hátuk, így nem okoz problémát az egyenes hát. Addig viszont a kendő az ideális, mert nem erőlteti olyan pozícióba a hátat és a cspőt, ami nem felel meg a gyerek fejlettségi szintjének.

Remélem érthető vagyok:).

2012. szept. 8. 10:02
 18/24 A kérdező kommentje:

Szerintem kendő lesz belőle, aztán később mei tai.

Használtan mennyire érdemes venni?

2012. szept. 8. 14:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen érdemes, sőt kezdőknem kifejezetten ajánlani szoktuk, hogy használt kendőt vegyenek. A vadiúj kendők, főleg a Nanduk, "ropogósak", sok a nyűg vele míg "betörik", előfordulhat, hogy gyakorlatlan használónál rossz élményt is okoz mert nehéz vele bánni. De ha használtan veszed, amit tényleg használtak, nem csak 1- 2 próbára, akkor ezzel már nem lesz gondod:).

Ne haragudj a kérdésért, nem a pénztárcádban szeretnék turkálni:): ha tudnátok kicsvel többet szánni rá, érdemes lenne nem Nandut venni, hanem egy kategóriával drágább kendőt, 10- 12 000 Ft ért pl. Didymos kendőt lehet találni, ez csúcskategóriás, és jobb lenne ha hosszában csíkos kendőt vennél elsőre, ez a mintázat ugyanis nagyon szépen segíti a sávonkénti meghúzást:).

2012. szept. 8. 22:25
 20/24 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki egy aukciós oldalon vettem egy Nandu kendőt használtan, még nem kaptam meg, de a napokban már meglesz.

Igazából úgy vagyok vele, ha mégsem válik be, akkor kb annyiért el tudom adni, mit amennyiért vettem, de ha újonnan veszem, akkor sokkal többet bukhatok.

De így hogy még be is törték előttem, pláne jó :)

Elvileg nem annyira használták sokat, szép állapotban van a kendő. Hát remélem :)

2012. szept. 10. 04:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!