Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hordozókendő melyiket érdemes?...

Hordozókendő melyiket érdemes? Tapasztalatokra vagyok kiváncsi.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hordozókendőt vásárolnék nemsokára 4 hós gyermekem hordozására. A nadu-t néztem. Mennyire egyszerű? Elég bonyolultnak tűnik a kötözés. A kettős kereszt kötés tetszik. Vagyis amikor van kereszt elöl és még arra jön egy zseb vagy micsoda, így olyan, mintha egy kenguru lenne. Mekkorát vegyek? Normál alkat vagyok 170/65kg-ra? Meg pl ha már kabát szezon van, akkor nagyobb kell úgyis nem? Szóval XXL vagy elég az XL?

DVD-ről youtuberól meg lehet tanulni kötni?

Honnan tudom, hogy jól kötöttem meg?

Néztem a mei tai-t is, de az nagyon drága a kendőhöz képest.

Köszi

2012. szept. 6. 18:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
29%

Szia nekem volt kendőm. 164cm/53kg vagyok Leset vettem. Megbántam...megkötöttem nagy nehezen. Neten néztem, de nem nagyon ment, aztán a tájékoztató füzetéből megkötöttem. Kb 5ödjére sikerült, aztán beletettem a babám és elkezdett ordítani. Nem látott ki, meg nyiklett-nyaklott. Aztán volt egy olyan érzésem, hogy mindjárt elenged a kötés és kiesik. Úgyhogy vettem egy kengurut :)) 10hós koráig abban hordoztam, nagyon élveztük.

Én a helyedben először valakitől kölcsönkérném és ha beválik, akkor vennék.

2012. szept. 6. 18:25
 2/24 A kérdező kommentje:
hát igen ezért is indítottam ezt a fórumot, mert bonyolultnak tűnik, de nagyon jónak is, ha persze valaki jól köti meg.
2012. szept. 6. 18:53
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Én Amazonast vettem 5,1mest.(63kg/180cm)

Először rettegtem tőle, de sajnos nem volt mese, vagy az vagy amíg a lánykám el nem indul a kerten túl nem megyünk, a fiam+babakocsi tolás miatt.

Kb 3.kötésre nagyon is jól sikerült, pikk-pakk tudtam kötni a kicsit. [link]

én még ma is így kötöm a kicsit, imádja, pedig 19hónapos már.

És ezt a papírt nézve, vagy a youtubról puskáztam. Mást nem is akar kipróbálni, nem tetszik neki se a háton hordozás, se a csípőn. Ebben nagyon jól érzi magát.

Nem mellesleg, ha menet közben megéhezett, vagy megszomjazott, csak eldugtam a kicsit, tudott szopizni is.

A kengurut azt én szépen elcsomagoltam, mert van egy hagyományos elöl hordozós és egy csípő kenguru(igaz ez télen nagy segítség volt, néha a pici haza már ebben volt a séták alakalmával(nagy ruha, gőzerővel önálló járás, el se viselte a kendőt akkoriban))

Baromira kényelmetlen volt.

2012. szept. 6. 20:02
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Pici babának rugalmas kendőt ajánlanak ( [link] ) kb 3 hónapos korig, utána lehet mei-tai ( [link] ) amit nagyon egyszerű megkötni :) (Ha személyre szabottat szeretnél itt érdemes: [link] )

Sok kenguru és egyéb hordozó nem egészséges a babának mert lóg lefele a semmibe a lába a súlya meg a fenekén...

A kendők és a mei-tai-k alá támasztják a lábat térdig, így kényelmes a babának. Fontos hogy ne kotyogjon benne a baba jobbra balra de ne is legyen olyan szoros hogy nem kaptok levegőt! Nagyon pici babáknak békatartásban Fontos hogy a térde ne legyen lejjebb mint a feneke. Ne tekeredjen meg a kendő se a válladon se a baba hátán átmenő részen, sehol.

Youtube-on sok video van hordozásról nem olyan bonyolult mint amilyennek tűnik...

De ha bemész a liliputi boltba szerintem meg tudják mutatni hogy kell.

2012. szept. 6. 21:08
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a rugalmas kendő vált be. Az enyémet nem csak 3 hónapos koráig lehet használni. 14kilóig jó. Imádjuk. Egy megváltás volt a babakocsi után. Jpmbb, vagy más néven Zsömbi a márkája. Drága, de megéri. Kölcsönözni is lehet kendőket és kipróbálhatod, melyik válik be.

Előtte Nandum volt, nem szerettem. A rugalmasban szorosabban, bújósabban van a baba. Tudok benne szoptatni is.

2012. szept. 6. 21:54
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
SZia! Szerintem egy hosszabb kendő árában kapsz egyszerűbb,nonamebb mt-t. Egyébként nem olyan bonyolult megkötni. Youtubéról meg lehet tanulni.Nekem is Amazonas van egyébként és tényleg nagyon jó,kényelmes és még a párom is tudja a hosszát használni. A Zsömbit amit irtak felettem kicsit nehezebb megkötni de tényleg sokáig jó.. Nézd meg ezt a MT-t: [link] Egyébként a Gremesét nézd meg,szokott felrakni vaterára "fapadosat" 7ezer körül. A mt-t jobban és szivesen használják apukák is. Tapasztalatom szerint...
2012. szept. 6. 22:14
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

A Nandu mint márka elég "fapados", de kiválóan alkalmas hordozásra:).

A használatiját viszont felejtsd el, ha tanácsadóra nincs pénzetek(egyébként maximálisan megéri, sok időt és energiát lehet spórolni), akkor első körben keress fel hordozós klubot, ahol megtanítanak a helyes kötésekre, ha ez sem járható út, akkor marad a video.

Hasonló testalkattal(nagyobb vagyok Nálad) egy 4- 4,5 mes kendő elég lehet neked, ekkora babát úgyis kabát alatt jó hordozni:).

2012. szept. 6. 22:54
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy új Nandu áráért találsz már használt mei-tai-t, én is most adtam el 8 ezerért a Liliputisomat. :)

Amúgy nem rossz kendő a Nandu, igaz, kicsit merev az anyaga, de ha betörik, akkor már jó, és stabil. 4,2 méteres az a hossz, ami nagyjából mindenkire jó - én 83 kg vagyok, előre éppen hogy meg tudom vele kötni a babámat, hátra batyuhoz viszont tökéletes. Ha viszont találsz használtan márkásabb kendőt, didymost pl, azt olyan tizen-párezerért már lehet kapni, azt könnyebb kötni, mert csapott a vége és puhább az anyaga.

Onnan tudod, hogy jól kötötted meg, hogy jó szoros, nem lazul meg, nem nyeklik a gyerek, nem ordít (hacsak nem kell éppen pisilnie/kakilnia, mert azt utálnak kendőben).

Keress valakit a környékeden, aki megmutatja, vagy nézd meg a jutubon, pl ez a cseh lány nagyon precízen köti, és nem is kell érteni mit mond, olyan aprólékos, van mindenféle kötési mód: http://www.youtube.com/user/vonzino1

batyu: http://www.youtube.com/watch?v=Vf5NC-wcg7A&list=UUFHuuVYFZgl..

kívül keresztezett: http://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4&list=UUFHuuVYFZgl..

2012. szept. 6. 23:42
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok-sok választ :)

Felmerült még egy kérdésem, ha pl lazábbra kötöttem vagy szorosra, akkor kezdhetem előlről nem? Csak mert a videókon nagyon egyszerűnek tűnik, de a végén derül ki jó lett-e.

2012. szept. 7. 07:15
 10/24 A kérdező kommentje:

megnéztem a videót az egyiket, ott mondjuk a gyereket korán beleteszi, úgy talán jobban el lehet találni a szorosságot. Viszont nem tudom mennyire lehet a gyereket is fogni, meg kötni is.

Láttam egyszer egy olyat, amikor a végén kerül bele a gyerek, az talán kezdetnek praktikusabb nem?

2012. szept. 7. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!