Miért van az, hogy a baba születése után, a legtöbb nő úgy viselkedik mint egy "fogyatékos"?
Kedves Kérdező!
Én sem szólítom a férjem Apának, nem beszélek többes számban a gyerekről, és nem mondom neki, hogy utyuli-putyuli. Csakhogy nem kattogok azon, hogy más miért csinálja! Mi közöm hozzá? Az én szüleim is Apának meg Anyának szólították egymást, ettől még gyönyörűen élnek együtt 30 éve, bár az én házasságom lenne olyan, mint az övéké.
Érdekes, a fordítottjáról soha nincs kérdés. Olyat még soha nem olvastam itt, hogy más miért nem azonosul a gyerekével, vagy miért szólítja a keresztnevén a párját. Akkor ez titeket mégis miért bosszant annyira?
Mint ahogyan az sem fér a fejembe, hogy látatlanul mégis miért zavar sokakat, hogy a kislányom most pl. hordozókendőben van, és miért vonnak le ebből messzemenő következtetéseket a házasságom minőségét illetően...
Kedves utolsó hozzászóló!
Ne vedd ezeket a megjegyzéseket személyes sértésnek, a gyereknevelés tipikusan az a téma, amihez „mindenki ért”, vagy legalábbis azt gondja, hogy ért hozzá – és tulajdonképpen jogosan, hiszen a saját gyerekének mindenki a „lehető legjobb anyja”.
A gügyörészés és társai az affektálás kategóriába tartoznak, ezért irritálhat más embereket. Speciel én sem bírom, ahogy az affektáló nőktől is menekülök. De ez nem azt jelenti, hogy valaki rossz ezért, csak annyit, hogy bizonyos megnyilvánulásával másokat kikerget a világból. Rossz hallgatni. Ennyi. A kérdező leírta, hogy egy „tök normális csajnál” is tapasztalta ezt, és hogy ő reméli, nem lesz ilyen, ebben nincs semmi rossz, a hasonló a hasonlónak örül elv alapján a gügyögősök gügyögősökkel, a nem gügyögősök pedig a nem gügyögősökkel keresik inkább a kapcsolatot.
Nekem pl. nem tetszik az, ha egy egész család ugyanolyan melegítőben nyomul az utcán (sőt, továbbmegyek, szerintem az utcán nem jár az ember melegítőben), és egy bizonyos embertípusnak tartom, aki így tesz. Feltehetném a kérdést, miért tesznek így, hiszen nem értem, bár annyira nem érdekel az egész, hogy ezzel foglalkozzam. A gügyögést azonban valóban rossz hallgatni – nekem, és úgy látszik más embereknek is. De attól még nem rosszak ezek az emberek, csak „mások”. :)
Ez az oldal épp arra jó, hogy ilyen kérdéseket feltegyen az ember, amit nyilván tapintatból nem hoz fel a másiknak élőben.
(Az, hogy hordozókendőben hordja-e valaki a gyerekét, nem tartozik ide szerintem. :)
(a 14. vagyok még)
A társadalomban mindenki keresi az azonosulás lehetőségét, a saját közegét. Engem azért néztek/néznek hülyének, mert a gyerekem gyakran a keresztnevemen szólít. Nekem is rosszul esik, ha ezért „beszólnak”, mert olyan, mintha kirekesztenének egy csoportból, de tudom, hogy miért van ez (mivel itthon egymást a keresztnevünkön szólítjuk, nyilván neki ez a normális), és nem sértődöm meg, csak tudom, hogy aki ezért rossz szemmel néz rám, az nem ért engem, nem az én „csoportomba” tartozik.
Tehát most mi itt csoportosultunk, mint antigügyörészők, és a kérdező ettől megnyugodhatott, hogy nem feltétlenül lesz mindenkiből gügyörésző, ha gyereke születik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!