Te kinek hinnél? Kismamáknak/tapasztalt anyukáknak vagy megbízható forrásból származó információnak?
Nem sokára kapja a lányom az MMR oltást. Én nagyon félek tőle!
Főleg, mióta megtudtam, hogy ez az oltás közrejátszik az autizmusnál.
A párom fejlesztőpedagógus, beszéltem már erről vele. Ő annyit mondott, hogy a ritka magas láz (40 felett) agykárosodáshoz vezet, így kialakulhat.
Utána olvastam most ennek, de ebben a cikkben ( [link] azt írják, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Ezen az oldalon is sok "érdekességet" és kétséget szülő tapasztalatokkal (?!?!) lehet találkozni.
Az orvosunkat is megkérdeztem, azt mondta, hogy semmi gond nem lesz. A lányunknak semmi problémája nincs se szellemileg, se testileg. Szóval teljesen jól fejlődő emberről van szó.
Oké! Ez megnyugtat, mégis csak orvos, tapasztalt. Nem hiába ő hozzá járunk. De!! Megint ott vagyok, hogy rettegek ettől.
Félek, hogy mi lesz, ha nem tudom levinni a lázát és napokig - hetekig lesz neki?
Én ennyire nem bízom magamban! Persze, tudom, hogy mit kell csinálni.. hűtőfürdő, lázcsillapítás, rengeteg folyadék, stb..
De!! Mi lesz, ha kudarcot vallok? Nem szeretném tönkre tenni egy ember életét, a saját véremét!
Ettől függetlenül beadatom neki az oltást! Nem leszek ekkora felelőtlen, hogy nem engedem. Főleg, hogy lényegében beleszólásom nincs!
Ami a legdurvább, hogy a Rotát és a Menocc.-t megkapta. Ezek sem voltak kötelezők. Volt is láza, bár inkább hőemelkedése. Ekkor szépen le is ment neki, de ő még sosem volt beteg. Csak enyhe orrfolyása.
14 hónapos.
Az én kislányom be se lázasodott egyik oltás után se,még csak hőemelkedése se volt.
Azért meg kedves utolsó ne pontozz le senkit mert azt tanácsolta hogy adjon nurofent!
A mi gyerekorvosunk minden oltás után mondta hogy adjak a kislányomnak este kúpot,ha van láza/hőemelkedése ha nincs!
10-esnek üzenem!
Ne engem pontozz megadom a dokinénink telefonszámát hívd fel és őt pontozgasd, mert nekem is ő mondta hogy minden oltás után adjak lázcsillapítót!
11-esnek köszönöm!
Csak az oltás időpontjából ered ez a tévhit,hogy az okozza az autizmust.Addig semmi olyat nem kell cisnálnia a gyereknek,amiből kiderülne,hogy autista. Valamint az autizmusra jellemző a fejlődésbeli,legfőképp a verbális kommunikációnak a hirtelen visszaesése,leépülése ,ezt is valamihez kötni szokták a kétségbeesett szülők,de sajnos ennek az állapotnak,"betegségnek" ilyen a menete .
Szerencsére/sajnos (mert így gyógymodót is nehezebb rá találni,eddig nem is sikerült,csak fejlesztéseket) SEMMI nem válthat ki autizmust,nincsen olyan,hogy valaki egyik nap nt másik nap pedig már autista. NINCS ilyen,ez egy veleszületett betegség,a genetika biztosan közrejátszik,ismerek egy családot ahol mindhárom gyerek auti vagy aspergeres lett,de a pontosabb okát még nem tudni.
én gyerekemnél a 10. napon kijött a rubeola. elég durva volt, magas láz, tele pöttyökkel, még a fülében is, rossz kedvű volt napokig. de mondjuk a 3 napos lázhoz vagy a vírusos szájfertőzéshez képest semmi nem volt.
na már most autista gyanús a fiam és utána olvastam ennek. régebben azért hozták összefüggésbe mert mindt tudjuk az autizmus 15 hónapos korban jelenik meg-oltástól függetlenül is vagyis első tünetei mint pl. az addig használt szavak elfelejtése, repkedés, stb...
a higanyt tették felelőssé ami az oltóanyagban volt de már évek óta nem tartalmaz higanyt, így ezt ki is zárhatjuk. azonkívül azokban az országokban is vannak autisták ahol nem oltanak mmr-re, ráadásul a számuk nem kevesebb.
beteg meg így is úgy is lesz a lányod, nem ettől az oltástól, tényleg sokkal enyhébb mint a rendes betegségek.
valaki kérdezte, hogy de miben különbözik ez mint a többi oltás? semmiben.
ez nem igaz. ez az egyetlen kötelező oltás ami élővírusos, tehát nem egy ellenanyagot adnak be, hanem a betegséget legyengítve, így a szervezet termeli majd az ellenanyagot ami adja a védettséget. tehát ezért durvább mint a többi
én kérdeztem de nem olyan értelemben :-)
és még egy a lázcsillapító lázra való nem adunk gyereknek ha nem lázas
a láz 38 foknál kezdődik csak és kizárólag e fölött szabad adni
érdekes h ezt egy orvos nem tudja .....
Amúgy köszi a lepontozást! 11-es voltam.
Biztos nagyon haszontalan volt a válaszom.
Claritasa!
Az én lányom 38 fokos láznál kifekszik, és minden lázcsillapítót kihány, a kúptól pedig úgy üvölt, hogy pillanatok alat felugrik a láza 39 fölé. Egyszer vártam 38-ig, utána 10percen belül 39.6 volt, és háromféle lázcsillapító és hűtőfürdő sem vitte le. Priznic és algopyrin hatott 4 óra alatt. Szóval jólenne ha nem okoskodnál, hanem felfognád hogy minden gyerek más, és minden helyzet más. Ne te akard már megmondani ki mikor csillapítson lázat, főleg nem a gyerekorvos ellenében aki jól ismeri az adott gyereket. Arról nem beszélve, hogy lázgörcs sem csak magas láznál léphet fel. Talán engedtessék meg hogy egy anyuka aki ismeri a gyerekét, és a reakcióit a betegségekre, ne a te okoskodásod alapján döntsön jó? Te azt csinálsz a saját gyerekeddel amit akarsz. Ezért lepontozni mást mert az orvosára hallgat, taplóság.
.-)
a nagyobbik lányom pont ilyen, ö is 30 perc alatt képes 40 fokos lázat produkálni és bealszik mikor kicsi volt a 3napos lázat végig aludta :-)
az elején még megijedtem
de nekem a doki azt monda akkor se adjak 38 alatt soha
(homeopátiás gyerek orvos)
kb 4 éves kora óta Algopyrinezek vele ezt ajánlotta nekünk, megelőzésnek bogyót kap és ez beválik nála nem megy fel olyan magasra a láza azóta
soha nem volt lázgörcse
most 11 éves ha ha beteg akkor alszik van h 1-2 napig csak inni és pisilni kell fel
és nem pontozok le senkit sem nincs értelme
na igen minden doki más az egyik ezt mondja a másik azt
itt meg egymásnak esnek a válaszolók
tök jó h nincs egység ebben sem (vagy ajánlás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!