Mennyi havi bevételre vállaljátok az első babát?
És mennyi lesz,ha már tgyást/gyedet fogtok kapni? Kevesebbre jön ki úgy?
Mennyi ebből a hitel/albérlet?
Úgy érzitek,ebből ki tudtok majd jönni kényelmesen?
Most gondolkozunk a másodikon, a hitel kb 30.000 ft, és a kettőnk jövedelme három főre 240.000 Ft , a rezsi kb 70.000 ft, a bölcsi 12.000 Ft. Így nem is rossz, csk a tgyás és a gyed lenne adókedvezménnyel együtt 70.000 ft, de lesz 26000 ft családi pótlék a két picire.
Az első picinél jobb volt a tgyásom és gyedem, mert jobb volt a fizum.
Hitel nincs, a havi bevétel 490.000 körül van. Most, hogy gyeden vagyok, így ennyi. Előtte jóval több volt. Saját ház, amit felújítgatunk. Erre megy el a pénzünk, amit nem költünk el havonta kajára, rezsire, stb...
Spórolunk, hogy szép legyen a házunk, kertünk...
Hitel nincs.
Albérletben lakunk, de nem eget verő a kiadás rá. Vidéken élünk jelenleg, mert a párom itt tanít.
Én max. GYED-et kapok, a párom pedig 350.000 ezret + vizsgáztatás.
Vizsgaidőszakban 450-500.000 is összejön neki.
Nem tudom mennyi lesz,de szerintem vissza kell mennem majd hamar dolgozni.
Jelenleg én 120 ezret keresek mindennel együtt kézbe,Párom olyan 60-et(ez alkalmi)de ő nincs bejelentve.Viszont az én munkám hajnaltól estig tart,ő tudná megoldani a gyerkőc oviba-suliba vitelét majd.
Tehát most jelenleg 120 ezer és 150 ezer között van átlagban a bevételünk.(nagyban függ attól,hogy Párom épp 50 ezret vagy 80-at keres,bizonytalan,de örülünk,mert másnak még ennyi sincs)
Rezsink nem sok,havi 20 ezer autóval együtt(ebben minden benne van,a tankolás nincs)hitelünk már nincs,kijövünk belőle.
Mi olyan 270 körül kerestünk együtt mikor még dolgoztam, most már GYED-en vagyok, GYED-el és családi pótlékkal együtt most kb. ugyan ennyi (emelt családival)
Lakásra megy 73 ezer+70 ezer rezsi és a maradék megy minden másra és a tankolásra.
Első pár hónapba mikor már megvolt a baba akkor tanultunk bele a pénzügyekbe, kell egy kis idő mire megtanulod beosztani, mire mennyit kell költeni, de aztán ha már "képben" vagy akkor ki lehet jönni abból ami van.
Párom 110.000 keres én kb 90.000 kerestem míg dolgoztam.
Albérletben lakunk az 55.000+10.000 a lakástakarék+internet ilyenek 10.000 az összesen minimum 75.000 a kiadásunk havonta.
Ki mit dolgozik ahol 450-500.000 ft-ot keresnek ketten???
30hkm
Szia! Bár nálunk nem volt tervezett a baba, de ha jönni akar hát jöjjön!:-) Mi így állunk: Párom alapbére 105e Ft, én 80e Ft-ot kerestem, Most hogy táppénzen vagyok 45e Ft-ot kapok. Szülés után ahogy számoltam mindennel együtt (TGYÁS+csp+adókedvezmény) Kapok majd kb 85-90 e Ft-ot. Lakáshitelünk van, az és a rezsi kb. 85-90 e Ft/hó. Szerintem ki fogunk jönni, a Párom elég sokat túlórázik, abból gyűjtögetünk a felújításokra és kb. 3 havi megtakarításunk van vésztartaléknak.
Üdv, 33 hkm
Összbevételünk szülés előtt is annyi volt, mint most a GYED-el, kb. 280-300 ezer körül.
Saját ház, hitel szerencsére nincs!
Normálisan kijövünk belőle, nem kell számolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!