Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha abba hagytam a fogamzásgátl...

Ha abba hagytam a fogamzásgátlót, mennyi idő múlva kellene újra megjönnie? Mennyi késés a normális?

Figyelt kérdés
Nekem már késik 5 napja! A megvonásos vérzésemnek pénteken kellett volna megjönnie. De mivel abbahagytam a gyógyszert, gondolom normális dolog, hogy késik. Vagy nem? Mindennap erős fehér folyásom van. Ez mitől lehet? Párommal gumival védekeztünk. Ugye ez nem terhesség?
2012. aug. 29. 23:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg akkor kellene megjönnie, mint ahogy a tablettaszeés előtt lévő ciklusod szerint időszerű lenne. (Azaz ha szedés előtt mondjuk 25 napos volt a ciklusod, akkor 25 nap után).

De nagyon gyakori az, hogy abbahagyás után akár hónapokig kimarad.

Mivel szedés alatt a petefészkek le vannak állítva, "ki vannak kapcsolva". Ilyenkor a szevezetednek újra kell indítania a ciklust, ami nem mindig egyszeerű.

Az első ciklusban csak kb. a nők 75%-ának van ovulációja.

Ha 3 hónapig nem jön meg, akkor keress fel egy nőgyógyászt!

Addig meg azért nem árt egy teszt, biztos ami biztos alapon, hiszen smemi sem 100%. De nem vszínű a terhesség, ha megfelelően védekezetetk:)

2012. aug. 30. 00:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem majdnem 2 hónapot váratott magára, akkor is kevés volt, és barna. Majd 35 nap múlva végre rendesebben megjött (tehát csak az abbahagyást követő 3. hónap végén). Az első késésnél voltam nődokinál, akkor azt mondta, teljesen normális, ha hónapokra felborul. Szóval még egyelőre legyél türelmes!
2012. aug. 30. 01:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és hasznos választ! :)

Viszont most vettem észre, hogy barna folyásom van, ami nem szokott nekem lenni, még mensi előtt se! Elég sok van most! Remélem a barna folyás nem valami rosszat jelent!

Várom a további válaszokat!

2012. aug. 30. 01:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Tabletta után megzavarodik a szervezet, így elsőre a barna folyás is lehet normális akár... Én anno éreztem, ahogy beindul a petefészek először. Az első két hónapban soha nem érzett fájdalommal járt a peteéréstől a menstruációig - előtte nagyon hosszú évekig szedtem tablettát.
2012. aug. 30. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!