Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megemeltethetem a gyerek tartást?

Megemeltethetem a gyerek tartást?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam, és az apjával 2 hónapos korában mentünk szét. A bíróság meg is ítélt 15.000.ft-ot, de akkor magyar országon dolgozott 68.000 ft-ért. viszont már kb 1 éve kint dolgozik külföldön, nem tudom mennyit keres de meg szeretném emeltetni a gyerek tartást. Több okból is. Nem igazán látogatja a fiát pedig bármikor jöhetne, már kb 2 hónapja nem volt, pedig most is itthon volt 2 hetet. A másik ok az hogy rengeteget iszik napi kb 1 tálca sör(biztos forrás), és ha itthon van reggeltől estig a kocsmában van a fia helyett. Szóval ha italra van pénze akkor legyen a gyerekére is. 2-300-at biztos megkeresi.
2012. aug. 29. 16:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Azzal azert egy icipiciket mindenkinek szamolnia kell,hogy mi van HA.... (egyedul maradsz a picivel,raadasul nem tervezett gyerek volt)

Nah es ha most kapsz 15 ezer forintot egy honapban az miert nem eleg egy 2 evesnek???

Tehat a ferjednek 53 ezer forintja maradt az akkori idokben a gaz-villany-viz szamla,ennivalo....

de egy 2 eves 15 ezerbe kerul....

Hozza tennem: te is ugyanannyit fizetgelsz a kisgyereknek havonta?...mert ez ugye nem csak apa dolga....Ketton all a dolog!

Sok csaladban nem marad annyi penz egesz honapban....

Csak azt azert ne felejtsd el,hogy O meg birosagra is mehet,hogy fellebbezzen,es ha megnyeri, elviheti a gyereket toled,es akkor majd O szabja ki neked hogy mennyit fizessel neki....

2012. aug. 30. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Jah es az hogy kulfoldon dolgozik.....

Kepzeld el en is,ahogy mar irtam,de otthon nagyon jol hangzik hogy 300-400-500 ezret keres valaki...es egy kenyer 1000 forintba kerul ha atszamolom....

Tehat ennyit a kulfoldon dolgozasrol...

Es a lakberrol nem is beszelek....

600 eurotol indulnak a kis lyuk lakasok.....

2012. aug. 30. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
28%

8. válaszoló vagyok

Azért az utolsó külföldön dolgozó hozzászólónak sincs teljesen igaza... Mennyit ér ma már 15.000,- Ft? Ha a gyerek bölcsis, kb. 10.000,- Ft el is megy a bölcsiben étkezésre, tisztasági csomagra, meg amit még venni kell. És hol marad a havi otthoni étkezése, ruházkodása? Tisztában vagyok vele, hogy a külföldi több százezres fizetés sem annyit ér kint, mint itthon, de abban az anyukának adok igazat, hogyha kocsmázni tud mindennap, akkor a gyerekre is fizethet kicsit többet. Nyilván mindkét szülőnek közel egyformán kell anyagilag támogatni a gyermeket. De sajna sok apa gondolja úgy, hogy milyen könnyű egy kapcsolatból kiszállni és a gyereket meg nevelje a továbbiakban anyuka. :( Pedig ő is ott volt mikor megfogant, függetlenül attól, hogy tervezve volt-e vagy sem. És mint írtam van olyan anyuka is (sajnos), akiknek más sem lebeg a szeme előtt, minthogy apukáról még a 20. bőrt is lehúzzák csupán rosszindulatból.

Az viszont elég nagy butaság, már nem is haragudj, hogy apuka fellebbezhet a bíróságon és majd neki ítélik a gyereket.... :) Kár ilyennel ijesztgetni, mert Magyarországon elég anyapárti a gyermekelhelyezés és igen nyomós indok kell ahhoz, hogy egy kisgyereket elszakítsanak az édesanyjához. Én megértem, hogy a kérdező a gyermekének szeretne minél nagyobb anyagi biztonságot teremteni és a leírtakból még nem derül ki, hogy amúgy ő hogy áll anyagilag. Tehát felesleges egyből a torkának ugrani, hogy milyen pénzéhes nő, mert egyáltalán nem biztos, hogy így van (meg persze az is lehet, hogy igen, de mint írtam, ennyi infó kevés, én meg nem ítélkezem látatlanban).

2012. aug. 30. 15:05
 14/16 anonim ***** válasza:
38%

Mennyibe is kerül egy gyerek?

Hát azért az nem annyi, hogy beleadsz-e ugyanannyit szerintem.

Létezik rezsi, meg lakástörlesztés vagy albérlet néhányunknál. Aztán ruha kell, enni kell, pelenka kell, 1-2 játék sem árt néha.

A 15 ooo ft szinte semmire sem elég. Ha az összes költséget összeadjuk és elosztjuk 2-vel, amikor már az anya is dolgozik, az ami szerintem jár(na).

És egy nőt egy ilyen kicsi gyerekkel egyedül hagyni ennyi pénzzel nettó bunkóság. Szerintem. Lehet lepontozni :)

Szerintem, ha van legális esélyed, akkor harcolj a gyerekedért :)

2012. aug. 30. 15:22
 15/16 anonim ***** válasza:
48%

előttem szóló, látom le is lettél húzva...

Nehogy már apuka fizesse a lakás törlesztőjét vagy az albérletet, amikor nem is ott lakik! Te el vagy kicsit tájolódva, nem??

2012. aug. 30. 15:39
 16/16 A kérdező kommentje:

8.-as válaszoló, köszönöm szépen a választ, és azzal én is tisztában vagyok hogy egy anyától nem veszik el a gyereket csak úgy.....csak akkor ha börtönben van, drogos vagy hajléktalan....de akkor sem biztos......

amúgy tényleg sokat kell költeni a gyerekre, mert bölcsis, 12.300ft, pelusos, kb 7-8000 ft, ruházat, cipő, lassan jön a hideg és kell téli kabát, csizma, és persze játék sem árt neki, ha beteg akkor gyógyszer....nem sajnáltatni akarom magamat, mert nem azért írom, hanem azért mert sokan úgy vannak vele hogy eszik abból amit főzök, ruhát veszek neki évente 2X, más nem kell neki....az anyagi helyzetem nem túl jó, azért is megyek vissza dolgozni hogy tudjam fizetni a házat mert nem albérlet hanem saját lesz kb 1 év múlva az kb 25000 ft + rezsi, kaja....stb.

Nem azért akarom meg emeltetni a gyerektartást hogy fizesse az én költségeimet, hanem azért hogy ő is segítsen be a gyerek eltartásában......de ne értse félre senki, mert nélküle is el tudnám tartani mert amikor nem fizetett fél évig akkor is megoldottam......csak könnyebb legyen, meg egy kicsit néha eszébe juthatna hogy van fia....mert se szülinap egyedül egy sms-t küldött hogy Boldog Szülinapot a fiának...se karácsony se névnap.....bár ott a kocsmában meg ünnepelte mindíg.....pedig meg mondtam neki hogy bármikor jöhet és zavartalanul játszhat vele...csak nem viheti el.

De ez van, a mi családunk a részemről mindenki nagyon szereti és a gyerek megkapja legfontosabbat a szeretetet.

2012. aug. 31. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!