Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért parkolnak olyanok a...

Miért parkolnak olyanok a parkolóban gyerekesek helyén, akiknek nincs is gyereke? Ti is szóváteszitek?

Figyelt kérdés

Már kiakadtam.Egy nagyáruházba mentem két kicsi gyerekemmel.Csak olyanokat láttam gyerekes parkolóhelyen, akik nemhogy nem voltak gyerekkel, de még gyerekülés sem volt a kocsijukban.Szóvátettem egy-két ilyen autósnak még ott a helyszínen, és ők voltak felháborodva.Az meg senkit nem érdekel, hogy a babahordozót alig tudom kicincálni a kocsiból, nehogy rányissam a mellettünk állóra, közben figyelnem kell a másik picimre, negyogy kirohanjon egy autó elé.Aztán még a bevásárlókocsiktól is annyira messze vagyunk ilyenkor, hogy majd megszakadok mire odaérünk.

Szerintetek nem kellene az ilyeneket is büntetni ugyanúgy mint azokat akik rokkantak helyére állnak?Csak engem háborítanak fel az ilyen szemét sofőrök?

2012. aug. 28. 13:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A jogilag nemlétező "nagycsaládos parkolóba" nem lehet "illetéktelenül" beállni, a "nagycsaládos parkolónak" az égvilágon semmi köze nincs a KRESZ által definiált mozgássérült parkolóhoz.

Az 1/1975 KPM-BM rendelet (közismert nevén KRESZ) című tudományos-fantasztikus kiadvány szerint mozgássérült parkoló az van, olyan viszont, hogy "nagycsaládos parkoló" jogilag NEM LÉTEZIK.

(Legalább is utolsó információim, szerint, hacsak nem módosították megint a KRESZ-t...)

Ezért közterületen táblával és útfelületi felfestéssel a KRESZ szerint kizárólag mozgássérült parkolót lehet kijelölni, olyat, hogy "nagycsaládos parkoló" nem.

Az kétségtelen, hogy egy-két multi kitalálta, hogy a saját belső parkolójába felfest un. "nagycsaládos parkolókat" (ahogy ennyi erővel felfesthettek volna kutyás-, bénavezető-, sokatvásárló-, stb. parkolókat is.)

Oda az áll be aki akar, jogilag nem szankcionálható (tekintve, hogy szabálysértést az követ el aki a KRESZ-t megsérti, és mivel ez nincs benne a KRESZ-ben, az odaparkolással nem is sérthető meg a KRESZ...)

Az kétségtelen, hogy az ezt kitaláló multimanagerek arra már nem gonodoltak, hogy ez viták forrása is lehet, sőt....

Így pl. nincs definiálva, mi az, hogy "nagycsaládos", ezért sokszor hallani ilyen parkolók kapcsán olyan épületes párbeszédeket, hogy pl. "Mér állsz oda, az nagycsaládos parkoló?" "Ne ugass k*cs*g, otthon van a gyerek én nagycsaládos vagyok...." (sic.), stb.

[link]

2012. aug. 28. 14:28
 12/14 anonim ***** válasza:
DE jó is lenne, ha lenne béna parkolóknak fent tartott parkoló :)
2012. aug. 28. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:

"Na ezért lenne jó, ha kiraknak bizonyos táblákat, ill. felfestenek bizonyos közúti jelzéseket, akkor ez szabályozva lenne, szerintem ennek így nincs semmi értelme.

Mert pl. ha a családos parkoló alatt "gyerekkel érkezők" parkolóját értjük, akkor oda már pl. kismama nem állhat(na) be.

Azt sem értem, hogy ezt miért kezelik a mozgássérült parkolóval egy kategóriában, mert pl. a mozgássérültnek indokolt, hogy a parkoló közel legyen az áruház bejáratához, de ha a családos parkoló azért szélesebb, mint a normál, hogy a babakocsit, gyerekeket kényelmesen ki/be lehessen pakolni, ez még nem indokolja, hogy a családos parkoló is az áruház bejáratánál legyen. (A gyerekel érkező nem mozgássérült, miért gond, ha hárommal többet kell lépni?) "

2012. aug. 28. 14:34
 14/14 anonim ***** válasza:
7%

Én is szoktam "családi" parkolóban megállni ha egyedül vagyok és őszinte leszek, a legkevésbé sem érdekel, hogy ez neked vagy másnak hatalmas lelki törést okoz. Ha neked problémát okoz két gyerekkel bevásárolni az a te bajod.

Kérlek fejtsd ki bővebben, hogy miért is vagyok szemét sofőr? Csak mert nem esek hasra minden terhes és/vagy kisgyermekes szülő előtt? Nekem is van két lányom, sokszor szoktam velük együtt vásárolni és mindig oda parkolok ahol van hely és nem tiltja a kresz.

Engem inkább az olyan agybeteg kismamák és anyukák háborítanak fel akik mindig a kiváltságaikat hangoztatják!

2012. aug. 28. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!