Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mikor mentetek...

Anyukák, mikor mentetek vissza dolgozni? Visszavártak titeket, örültek nektek?

Figyelt kérdés
A gyed alatt tartottátok a kapcsolatot a munkatársaitokkal, a főnökötökkel?
2012. aug. 28. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen kicserélődött a csapat azalatt, míg babáztam. Dunsztja nem volt senkinek, hogy ki vagyok. Már le lettek osztva a szerepek, nekem nem jutott hely. Persze visszavettek, de közölték, hogy üljek le egy géphez és töltsem azzal a munkaidőmet, hogy állást keressek magamnak.

Szóval végülis rendesek voltak. Mást nem tehettek.

2012. aug. 28. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Most ősszel mentem volna vissza, gyereknek bölcsi elintézve, kiszámolták a szabikat, kezdést, mindent, egy hét múlva benyögték, bocsi, pénzügyi okok miatt nem vesznek vissza, maradjak gyed-en.

7 év munkaviszony után kiraknak.

Végig tartottam a kapcsolatot a céggel, kollégákkal. A közvetlen kollégáim nem is tudják, hogy kirúgtak, igaz, azt sem tudják, hogy a csapatukból is kiraknak pár emberkét.

Úgyhogy, hamarosan ők is annyira fognak "örülni", mint én. :(

2012. aug. 28. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Októberben megyek vissza, de már várnak vissza a kollégák. Nem mondom, hogy mindenki, de van pár ember, aki örül nekem, és várja, hogy újra együtt dolgozzunk.
2012. aug. 28. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2 éves volt a lányom, végig tudták, hogy akkor akarok visszamenni és nem tervezünk azon belül még egy babát. Amikor a szabimat töltöttem már, még előbb berendeltek (külön megbízási díjjal), mert a helyettesem talált más munkát és ott kezdenie kellett.

Minden hónapban jártam be legalább egyszer a bérpapírért, vagy csak látogatóba.

2012. aug. 28. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy mentem el a szülés előtt 1 hónappal táppénzre, hogy visszavárnak. Azt is megbeszéltük, hogy legkésőbb mikor megyek vissza dolgozni.

Mivel elég sok adminisztráció felmerült (tgyás, gyed, adóbevallás, családi adózás, cafeteria, stb. intézése), 1-2 havonta be kellett mennem a munkaügyesekhez valamit intézni. Még 1 éves sem volt a gyerek, amikor voltam a főnökömnél egyeztetni személyesen a "jövőt". Azt gondoltam, simán visszavesznek, erre közölte, hogy létszámstop van a főosztályon (a válság meg a megszorítások...), keressek magamnak helyet a cégen belül (mert a cégnek kötelező visszavennie, ezt ő is tudta). Az volt a szerencsém, hogy régóta dolgozom már ott, elég sok embert ismerek, és a munkaügyesek nagyon segítőkészek voltak, így egy másik főosztályon tudtam elhelyezkedni, de nem volt könnyű időszak, amíg végre meglett a biztos helyem.

Viszont ez a hely úgy adódott, hogy ott nem tudtak rám hónapokig várni, ezért még a gyed lejárta előtt munkába kellett újra állnom. A gyereket szerencsére felvették a bölcsibe év közben is.

Én azt javaslom, aki olyan helyzetben van, próbálja írásba foglaltatni, hogy visszaveszik tényleg (mikor, milyen pozíció, milyen feltételekkel, stb.), mert szóban könnyű ígérgetni, aztán meg jön esetleg a nagy koppanás...

2012. aug. 28. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!