Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2012. Gyed-gyesről visszatérők...

2012. Gyed-gyesről visszatérők, után a munkáltató járulékmentessége, hogy is van pontosan?

Figyelt kérdés

Szeretnék vissza állni dolgozni, hallottam erről a törvény javaslatról, július hírekben olvastam.

Mikortól lép életben és mi a pontos törvény leírás?

Csak új munkahely esetén jár a járulékmentesség vagy ha a régi munkahelyemre megyek vissza akkor is? Hogy lehet igényelni?

2012. aug. 24. 07:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Még csak javaslat szintjén van, törvénytervezet sem készült belőle, nemhogy törvény. Szerintem jó darabig nem lesz sajnos érvényben. Esetleg jan. 1-jétől, ha nagyon igyekeznek vele.
2012. aug. 24. 08:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is csak annyit tudok, hogy ez még csak egy tervezet, amit várhatóan szeptembertől fog tárgyalni a Parlament, és ha elfogadják, akkor 2013. január 1-től léphet hatályba. Szerintem nem nekünk kell majd igényelni, hanem a munkavállaló fog kevesebb járulékot fizetni utánunk három évig, szóval neki kell érvényesítenie.

Arról sehol nem olvasni, hogy ez csak az új munkahelyekre vonatkozik e, de akkor elég igazságtalan lenne, hiszen akkor azt a munkáltatót, aki visszaveszi a kismamát, hátrányos helyzetbe hozná.

2012. aug. 24. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!