Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha október 18-ra vagyok...

Ha október 18-ra vagyok kiírva és ki szeretném venni a szülési szabadságot akkor hányadikától kérjem a tgyás-t?

Figyelt kérdés
Addig táppénzen vagyok és attól a dátumtól másfajta papírt adnak a kórházba, nem azt a kutyanyelvet amit 2 hetente kaptam idáig? Hogy működik ez? Mikor és mit kell küldeni az oep-hez?
2012. aug. 23. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Szeptember 21-től kérheted a szülési szabit, és ugyanekkortól a tgyást. A háziorvosod adja ki hozzá a papírt,(hasonlít a táppénzes papírhoz) azt kell elküldeni az oep-hez az igénylővel és az irataid másolatával együtt.

Miért akarod hamarabb megkezdeni a tgyást? Nagyon kevés a táppénzed?

2012. aug. 23. 15:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem kevés, de a tgyásom kicsit több lesz.

köszi a választ

2012. aug. 23. 21:53
 3/3 anonim ***** válasza:

A tgyásod mindenképpen több lesz, azt nézd meg, a gyed több-e mint a táppénz, mert az a lényeg. ha a táppénz több, mint a gyed, akkor érdemes szülésig táppénzen maradni.

A tgyás 168 napig jár így is úgy is, de ha pl. a gyed kevesebb, mint a táppénz, akkor a kevesebb összeget 28 nappal tovább kapod.

2012. aug. 23. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!