Hogyan értessem meg anyukámmal, hogy hagyja ezt abba? Beleszól abba, mikor legyen gyerekünk.
Van egy 2 éves lányunk, én szeptemberben megyek vissza dolgozni. Anyukám már a lányunk születése óta mondogatja hogy mikor lesz már kistesó mert az KELL. Már akkor határozottan megmondtuk neki, hogy szinte biztos hogy nem lesz, mi nem szeretnénk több gyereket.
Amióta nagyobb a lányom, neki is mondogatja hogy milyen lesz majd ha itt lesz a kistestvér. Ma ott volt náluk fél napot, és egész fürdetés alatt csak arról beszél, hogy milyen jó lesz együtt fürdeni a tesóval, meg majd ő is fogja etetni mint a játékmacit stb (persze nem így mondja, csak pár szót mond).
Ti mit tennétek? Ezek után félek ott hagyni a lányomat :-(
Nálunk anyósom és apósom mantrázza ezt.
A férjem a múltkor már szinte kiabált az anyukájával, hogy hagyja ezt abba, mert nem az ő dolga eldönteni, hogy ki mikor, hogyan, hány gyereket vállaljon. Ő nem tenyészcsődör, én meg nem vagyok inkubátor. Ha meglesz a vágy a második gyerkőc után, akkor majd vállaljuk, de családi nyomásra nem.
Egyébként is, sokszor úgy beszélnek erről, hogy "kell a kistesó", mintha valami üres tárgyról beszélnének, akit csak azért kell megszülni, hogy az idősebb gyereknek legyen egy interaktív játszópajtása egész nap.
Én is úgy gondolom, hogy beszélj vele erről, nyugodt körülmények között, higgadtan, de nagyon határozottan. Mondd meg neki, hogy erről csak ti dönthettek, és mivel egyelőre egyáltalán nem terveztek több gyereket, az unokájának se mondogassa, hogy lesz testvére.
Ha nem érti meg, akkor kilátásba kell helyezni, hogy ezentúl nem mentek hozzá az unokával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!