Ha minimálbérre voltam bejelentve mennyi gyermekágyit kapok? Már 2 honapja szültem de még mindig semmit nem utaltak.
Figyelt kérdés
2009. júl. 22. 21:55
2/3 anonim válasza:
Bocsánat, valami történhetett. Szóval, igen jár. De nem is annyira a szülés ideje számit, hanem az, hogy te vagy a munkáltatód mikor adtátok be a kérvényt. Érdemes telefonon érdeklődni, mert lehet, hogy hiányzik valamilyen papir és mire posta ide-posta oda lezajlik hónapok telnek el. Nekemis volt, hogy kellet még valami és inkább én futottam egy kört, hogy gyorsabban meglegyen.
3/3 anonim válasza:
Szia!
Minimálbér után a tgyás összege: bruttó 49400 Ft. Ebből lejön a 18% szja (8892 Ft), de ha kéred, akkor jár az adójóváírás (esetedben 8892 Ft), vagyis akkor 49400 Ft-ot kéne, hogy utaljanak.
A gyed összege annyiban lesz kevesebb, hogy abból 9,5% nyugdíjjárulékot is vonnak, azaz a nettó gyed 45eFt lesz adójóváírással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!