Minimálbérből családi adókedvezmény? Valaki tud segíteni?
A párom (még nem férjem, ha ez ebben számít) minimálbérrel van bejelentve, de többet kap kézhez. De gondolom, a ilyen esetben a minimálbérből kell számolni a családi adókedvezményt. Az így mennyi lenne? Lehet visszamenőleg igényelni? Jól tudom, hogyy a terhesség 91. napjától jár?
Köszönöm a segítséget nektek, sajnos nem értem ezt a dolgot.
27 hkm
nem kell hazasoknak lenni, a nyomtatvanyon is hazas-/elettars van feltuntetve. mi sem vagyunk hazasok, nem egy a bejelentett lakcimunk, a varandossag 91. napjatol kapjuk.
berszamfejto vagyok egy allami "cegnel", tisztaban vagyok a jogszabalyi hatterrel, es a kb 3000 jogesettel biztosan mondom a valaszt.
Kedves 7-es, akkor benneteket alaposan félreinformáltak. Mint írtan, a párom szeptember óta kapja, pedig csak október végén szültem. (És már szeptemberben megkaptuk a teljes összeget, áprilisig visszamenőleg.)
Csináltatok apasági nyilatkozatot? Mert max. annak a hiányára tudok gondolni, ami fennakadást okozhat, vagy ilyesféle "követelményt".
kedves 3. valaszolo! teljesen jol irtad... nem tudom miert pontoztak le...
kedves pontozo?! miert pontozol ha azt sem tudod mi van?!
:-):-):-):-) nem ertem...
7-es vagyok. Most már tudom, miért kellett nekünk összeházasodni.
Van egy 10 éves fiam az első házasságomból, és ahhoz, hogy ő utána a párom igénybe tudja veni, háázasoknak kellett lenni
3-as és 13-as vagyok. Köszönöm szépen Babeli Zurzavar!
Általában tényleg nem zavar a lepontozás, csak gondoltam segítek, azért én is értek a témához valamennyit, erre lepontoznak mintha hülyeséget írtam volna.
Ezt a cikket találtam:
Közel 109 ezer forint vagy annál magasabb bruttó bérre van szükség, hogy az egy gyermek után járó havi 10 ezer forintos többletet érvényesítse az adózó. Két gyermeknél a maximális 20 ezer forintos kedvezményhez legalább 154 ezer forintos bruttó bért kell kapnia a szülőnek, három gyerek esetében pedig ez a határ 487 ezer forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!