Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozatot tehet a...

Apasági nyilatkozatot tehet a leendő gyermekem apja?

Figyelt kérdés
Mert én aug. 26án leszek 18 éves és szeptember 9re várjuk a babát, de félünk hogy nem fogom kihúzni vele addig! A barátom már nagykorú, de úgy tudom hogy ahhoz hogy apasági nyilatkozatot tegyen kell nekem hogy szülő is ott legyen!Viszont nekem a szüleim 400kmre élnek és ezért nem jönnek el idáig! Nem szeretnénk kivárni azt hogy betöltsem a 18at, de nem is tudom hogy mi tévők lehetünk ebben a helyzetben!
2012. aug. 10. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Apasági nyilatkozatot szerintem bárki tehet. A legrosszabb, ami történhet, hogy az anya vezetéknevét kapja, nem nagy gáz. Az később átírható az apa nevére.
2012. aug. 10. 22:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is szept 9re vagyok kiírva :D

Hát mivel a te adataid is kellenek hozzá,lehet tényleg kell szülő is.De különben annyi az egész,hogy neten rákeresel az illetékes városban a telefonszámra és ott válaszolnak neked.Én is ott érdeklődtem előtte.

Amúgy semmi extra,10-15 perc az egész,személyes okmányok,kiskönyv kell hozzá.Arra figyelj,hogy a könyv eleje ki legyen töltve(bal oldalt egyből a fedőlap)mert engem majdnem ezért küldtek haza a védőnőhöz mert az nem volt kitöltve.

Amúgy én falun lakok,itt is megcsinálja az önkormányzat is,így nem kell bemenni a városba.

Igyekezzetek,nehogy kifussatok az időből,mert drága az apuka nevére irtani utána a babát(ill minden iratát)

35hkm

2012. aug. 10. 22:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem tudtok nyilatkozni (mert te nem vagy nagykorú) akkor a baba születése után átíratjátok apuka nevére.

Megszületik, a te neved kapja, aztán kb 2 hét alatt el lehet intézni, hogy az apa nevét kapja.

Amúgy amíg nem készül el az anyakönyvi kivonat, addig simán meg lehet tenni a nyilatkozatot is.

Pl, ha megszületik előbb a baba (nem valószínű mondjuk), akkor a kórházból kikéred magad, hogy elintézzétek a papírokat. Persze csak akkor, ha megoldható. (Nincs messze az okmány iroda, vagy ilyesmi) Ezen tök felesleges idegesítened magad! Könnyű szülést neked! :)

2012. aug. 10. 22:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokt! Azzal csak az a baj ha az én nevemet kapná hogy a párom már annyira beleélte magát hogy mindenképp születésétől fogva azt szeretné ha a nevét viselné! Valahogy a távolból a szülő nem tud beleegyezést aláírni? Vagy célszerű lenne megvárni hogy legyek 18!
2012. aug. 10. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!