Apasági nyilatkozatot tehet a leendő gyermekem apja?
Szia!
Én is szept 9re vagyok kiírva :D
Hát mivel a te adataid is kellenek hozzá,lehet tényleg kell szülő is.De különben annyi az egész,hogy neten rákeresel az illetékes városban a telefonszámra és ott válaszolnak neked.Én is ott érdeklődtem előtte.
Amúgy semmi extra,10-15 perc az egész,személyes okmányok,kiskönyv kell hozzá.Arra figyelj,hogy a könyv eleje ki legyen töltve(bal oldalt egyből a fedőlap)mert engem majdnem ezért küldtek haza a védőnőhöz mert az nem volt kitöltve.
Amúgy én falun lakok,itt is megcsinálja az önkormányzat is,így nem kell bemenni a városba.
Igyekezzetek,nehogy kifussatok az időből,mert drága az apuka nevére irtani utána a babát(ill minden iratát)
35hkm
Ha nem tudtok nyilatkozni (mert te nem vagy nagykorú) akkor a baba születése után átíratjátok apuka nevére.
Megszületik, a te neved kapja, aztán kb 2 hét alatt el lehet intézni, hogy az apa nevét kapja.
Amúgy amíg nem készül el az anyakönyvi kivonat, addig simán meg lehet tenni a nyilatkozatot is.
Pl, ha megszületik előbb a baba (nem valószínű mondjuk), akkor a kórházból kikéred magad, hogy elintézzétek a papírokat. Persze csak akkor, ha megoldható. (Nincs messze az okmány iroda, vagy ilyesmi) Ezen tök felesleges idegesítened magad! Könnyű szülést neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!