Miről maradtam le, ha nem küldtem vissza május 31-ig a gyed-kompenzációhoz szükséges nyilatkozatot?
Február közepén járt le a gyedem, pont, mikor megérkezett ez a levél. Ezért nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de most ahogy olvasom a max gyedről szóló összegeket, nekem bizony pár ezerrel kevesebb rémlik az idén kapott másfél hónapra.
Max gyedre voltam jogosult, és a férjem vette igénybe a családi adókedvezményt.
De van ennek az egésznek jelentősége már az én esetemben?
Már nincsen.
Ha nem adtad be május 31-ig, akkor visszamenőleg már nem kérheted a kompenzációt.
Havi pár ezer ft-ról lemaradtál.
Az én esetemben 8ezer ft-ról van szó, nálad nem tudom.
Nem maradtál le semmiről.
Maximum GYED-del nem vagy ( lettél volna) jogosult kompenzációra.
Ha a 119.100 Ft-ot meghaladó bruttó GYED-et kaptál, akkor az adójóváírás kivezetése miatt nincs nettó csökkenés, így nincs mit kompenzálni.
Ha más ok miatt kaptál kevesebb GYED-et ( pl. rosszul bérszámfejtettek), akkor szólj a munkahelyednek ( vagy a kifizetőnek).
A max GYED idén bruttó 130200Ft / hó. Ebből 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot vonnak. A nettó 96348 Ft ( ak. nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!