Jácint férfi keresztnévként tetszik nektek? Ismertek Jácint nevet viselő fiúkat, férfiakat? Szeretik a nevüket?
Nekem is Juhász Jácint az, aki elsőre beugrik erről a névről. Amúgy egy magas, vékony, de izmos, fekete hajú jóképű pasit képzelek ehhez a névhez. Ismeretségi körömben nem ismerek Jácintot.
A név női párja a Jácinta, 1 Jácintát viszont ismerek, akit "Jáci"-nak becéznek.
Régebben én is beleestem abba a csapdába, hogy a Jácint nevet lány névnek, a Hedviget fiúnak képzeltem. De később felvilágosodtam, és már mindkét név tetszik. :)
A Jácint első hangzásra tényleg elég férfiatlan, de ahogy az ember füle kezdi megszokni, egyre szebben cseng. :) Viszont egy problémám van: a Jácint és a Jácinta is becézhető Cintinek. Na, az viszont űbercsajos. :/
Ettől függetlenül tetszik a név, és tényleg jó ötlet, hogy ott lesz mellette a Gábor, hogy a kisfiatok szabadon eldönthesse, melyiket használja majd. Még az is megeshet, hogy nagyobb korában majd csak a Jácintot fogja sajátjának érezni, és ki fogja kérni magának, hogy "márpedig ő nem Gábor". :) Ki tudja? Amennyi ember, annyi ízlés.
Gratulálok a kicsihez, sok egészséget és boldogságot! :)
Köszönöm a válaszokat!
Örömmel olvasom, hogy azért van akinek tetszik :)
Páromnak nem túlzottan tetszik, de majd próbálom meggyőzni, hogy mivel ő ragaszkodott, hogy a fia az ő nevét kapja, akkor engedje, hogy én válasszak neki második nevet. Még csak tervben van a baba, de a név kérdés már most terítéken. Szerettem volna tudni, mennyire vált ki negatív véleményt, de örülök a sok pozitívnak is.
Várom a további válaszokat!
Szerintem a Jácint név hangzásban nagyon hasonlít a Bálint névre, amit pedig senki nem hisz női névnek, sem szégyellni valónak.
A fiunk biztos fog még egy keresztnevet kapni a Gábor mellé, de még gondolkodunk rajta.
Barátom neve Jácint, úgyhogy én nagyon megszerettem Ami a fura, hogy előtte nemis tudtam hogy ez férfi név.
De szerintem különleges név és ritka 👍🏼
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!