Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jácint férfi keresztnévként...

Jácint férfi keresztnévként tetszik nektek? Ismertek Jácint nevet viselő fiúkat, férfiakat? Szeretik a nevüket?

Figyelt kérdés
Nekem a kedvenc virágom, és szerintem keresztnévként is szép. Második keresztnévként kapná majd a kisfiunk, az első keresztneve apja után Gábor lesz.

2012. aug. 9. 11:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon sokáig azt hittem, hogy női név. Nekem személy szerint nem tetszik, nem adnám a fiamnak. De ha neked tetszik és a férjednek is, akkor adjátok 2. névként. Tudod, nem tetszhet mindenkinek minden név! :)
2012. aug. 9. 12:24
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Jöhet hideg, meleg, tudom, hogy sok ember női névnek hiszi, mert virág név. Az őszinte véleményeket szívesen fogadom.

4. válaszoló válaszát nem igazán értem miért kellett önzőnek titulálni, és ilyen stílusban bírálni. Nem tudom mért lenne önzőbb egyik szülő a másiknál, aki olyan nevet választ a gyermekének ami neki tetszik. Mindenki a neki tetsző nevet választja, akkor mindenki önző. Megvan mindenkinek a választási szempontja. Szerintem az az önzőség, hogy a férfiak ragaszkodnak a saját nevük tovább adásához pl, de elfogadom.

2012. aug. 9. 12:28
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egy helyes, sportos férfi jut róla eszembe. Mondjuk nekem nem tetszik maga a név, de mindenkinek szíve joga azt adni a gyerekének, ami neki tetszik. Különben is, ez csak a második neve lesz, és max. ha nem tetszik neki, akkor a Gábort használja. Ennyi erővel sokan azt hiszik, hogy a Hedvig fiú név, pedig női. És inkább férfiasabb a Hedvig, mint a Jácint lányosabb.

(Húú az utolsó mondatot nem tudom jobban elmagyarázni, remélem mindenkinek érthető :D )

2012. aug. 9. 12:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. Én is Hedvig vagyok, és az esetek 70%-ban megkapom hogy ez fiú név. Annak ellenére hogy ott állok előtte. :)

Szép név! Mással meg ne foglalkozz! A te fiad is majd olyan szívtipró macsó lesz mint a többi nőkbálványa Jácint! :)

2012. aug. 9. 12:39
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó kettő hozzászóló szavai nagyon jól estek.

Várom a további építőjellegű hozzászólásokat.

Hedvig név, hát igen sokáig én is fiúnak hittem, de a Hédi becenév szerintem nagyon csajos :)

2012. aug. 9. 13:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik a Jácint. Ismerek olyan srácot akit így hívnak. De szerintem te és férjed döntsetek a gyerek nevéről és ne az itteniek.
2012. aug. 9. 13:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik a Jácint név, ismerek is Jácintot, na ő nem tetszik:) kicsit homis beütése van és elég buta...de a neve jó!:)

Nekem is olyan nevem van amit nagyon sokan fiú névnek hittek. Elég rosszul esett, de egyszer rájöttem hogy ez nem az én hibám, nem nekem van rossz nevem, hanem azok az emberek akik rosszul ismerik a nevet, azok kicsikét műveletlenek (azért igy fogalmaztam mert bibliai nevem van)

Szerintem nyugodtan lehet ez a 2.neve, nagyon szép név, nem minden napi:)

2012. aug. 9. 13:56
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A Hédit már 30 éve anyakönyvezik külön is. :))))

Bocs...csak úgy most eszembejutott...:)

Én Jácintba szerelmes voltam középiskolába. Szerintem minden lány. Osztálytársam volt.

2012. aug. 9. 15:42
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik. Abszolút nem férfias, de még gyereknek/babának sem tudom elképzelni.
2012. aug. 9. 21:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A férjem öccse Jácint,októberben születik meg az első babájuk,ő is Jácint lesz.

Nekem is nagyon tetszik,egyébként más Jácintot nem ismerek.

Anyósom mondta,hogy amerre ők laknak,minden faluba van már Jácint.Én Budapesten még egyet sem ismerek.

2012. aug. 10. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!