Szilágyi vezetéknévhez babanevek?
Szilágyi Erzsébet :)
Áron, Bálint, Bence
Auróra, Anna, Nóra
Nekem nagyon tetszik, ha a vezetéknév 1-2 hangsúlyosabb betűje visszaköszön a keresztnévben.
Pl:
Szilágyi Bálint
Szilágyi Gábor
Szilágyi Liliána
Szilágyi Villő
Fiú névnek én a Teodort javaslom, egyik barátomat is Teodornak hívják, Teonak becézzük, és szerintem ez aranyos név, nem gyakori és nem is túl extrém. Ha különleges nevet szeretnétek, még a Noel passzol, meg az Alexander is, ha kevésbé különleges nevet szeretnétek, nekem az Ábel, Bálint, Dorián, és a Nándor is tetszik.
Lánynevek közül a Gerda, Hanna, Anasztázia és a Panna nagyon tetszik, meg a Szonja is, mostanában pedig olvastam egy könyvet, abban a főszereplőt Adriának hívták, szerintem ez is szép név. Igazából ehhez a vezetéknévhez bármi passzol, akármit választotok, tuti jól fog a vezetéknévvel mutatni, könnyen ejthető, szóval félrenyúlni nem fogtok :)
Mivel a vezetéknév vegyes ill inkább magas hangrendű és három szótagú, ezért két szótagű, mélyebb hangrendű és mássalhangzóval kezdődő nevet választanék.
pl. Szilágyi Tamás, Szilágyi Panna
Én valami magyaros hangzású ( nem feltétlenül magyar eredetű) nevet adnék ehhez a vezetéknévhez..
Gergely, Levente, Gábor, András, Tamás.
Anna, Kinga, Dalma, Réka, Emese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!