Török keresztnév anyakönyveztetését hogy lehet megoldani?
Szia, ha az egyik szülő nem magyar, akkor akármilyen nevet adhatsz a gyermekednek, nem kell hozzá semmi különösebb kérvény. Sőt, engem külön megkérdeztek az okmányirodában, hogy miért akarom a lányom nevét fonetikusan íratni, miért nem angolosan? (2009, Bp.8.ker)
Akkor kell az MTAnak levél, ha mindkét szülő magyar.
Miért írtad, hogy török VOLT? Csak nem valami tragédia történt?
Értem,köszönöm szépen a válaszokat.
Igen,sajnos az apuka már több mint fél éve nincs köztünk.
Fogadd őszinte részvétem!
Ha házasok voltatok, szerintem minden további nélkül adhatsz török nevet, de ha nem, és nincs apasági nyilatkozat, akkor nem tudom.
De azt javaslom, hogy ha tudod, hol fogsz szülni, menj be az okmányirodába érdeklődni.
Nekem teljesen mást mondtak a lakhely szerinti anyakönyvvezetőnél, mint aztán az okmányirodában mikor elmentünk anyakönyvet csináltatni. Mi nem voltunk házasok, apaságink volt. Az én kislányom Núr.
Köszönöm.
Sajnos minden olyan hirtelen történt,hogy nincs apasági és nem házasodtunk össze. ( Mivel a kicsi se volt tervben. :) )
Mindenféleképpen itthon szeretnék szülni. A napokban elmegyek és érdeklődni fogok. Köszönöm szépen a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!