Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki veszélyeztet...

Mitől lesz valaki veszélyeztetett terhes? Egy idő után mindenki annak számít?

Figyelt kérdés
Furcsa kérdés, de én mindenkitől azt hallom, hogy ő veszélyeztetett terhes? De ennyi gond lenne?
2012. aug. 7. 18:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ikerterhesség, cukor betegség, farfekvés.
2012. aug. 7. 18:25
 2/15 anonim ***** válasza:
bizonyára több okból is lehet veszélyeztetett terhes vki, én a nyitott méhszáj-problémát ismerem, amikor nem szabad erőlködni, fáradni, és higiéniailag is rettentően vigyázni kell a babára.
2012. aug. 7. 18:26
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

1. vagyok. Ezt találtam:

Veszélyeztetett terhesség

Az alábbi kórképek fennállása esetén a terhességet veszélyeztetettnek nyilvánítjuk. Ez esetben a terhesgondozás és a szülés vezetésének módja az átlagostól eltér. Szorosabb megfigyelésre, gyakoribb, egyénre szabott vizsgálatokra van szükség. Sok esetben táppénz, illetve kórházi megfigyelés is indokolt lehet.

Méhen kívüli terhesség

Fenyegető vetélés

Szokványos vetélés / Habituális vetélés

Fenyegető koraszülés

Terhességi cukorbetegség

Terhességi magasvérnyomás - toxaemia

Lepényi rendellenességek

Magzat fekvési rendellenességei

Növekedési elmaradás - Méhen belüli retardáció

2012. aug. 7. 18:29
 4/15 anonim ***** válasza:

Én vesebeteg vagyok, emiatt voltam veszélyeztetett terhes. Szerencsére a babával minden rendben volt. Sima szülésnek indult, végül sűrgősségi császár lett a vége. Második babámat sikerült simán szülni.

Sok olyan alapbetegség van, ami miatt a kismama egészségére a szokásosnál is jobban oda kell figyelni.

2012. aug. 7. 18:48
 5/15 anonim ***** válasza:
35%
A kismamák többsége papíron azért veszélyeztetett, mert a kórház több támogatást kap, pl nálunk majdnem mindenkinek ez van írva a papìrjaira, a védőnő nem győzi nyugtatni őket, hogy ez csupán a pénz miatt van.
2012. aug. 7. 18:56
 6/15 anonim ***** válasza:
48%
95%, ezt mégis honnan veszed h több a támogatás a veszélyeztetett terhesekre?? És ha már ráírják a papírjára h veszélyeztetett, azt tudod h nem lehet foglalkoztatni, vagyis nem dolgozhat még csökkentett munkarendben sem? És bizony sok kismama muszájból vagy mert "jól érzi magát" elmegy dolgozni még akár a 8. hónapig is?! A valóság az, h a dokik nemigazán szeretik ezt, a vki "veszélyeztetett" státuszba kerül, azzal mindig több a foglalkoznivaló orvosnak, védőnőnek is...(Ezt nem a kismamák miatt írom, jó ha figyelnek rájuk)
2012. aug. 7. 19:28
 7/15 anonim ***** válasza:

Veszélyeztetett akkor, ha veszélyben van a baba vagy az anya egészsége, élete, ezért jobban oda kell figyelni rájuk. Nem mindenki lesz az, a terhességek nagyobb része szerencsére komplikáció-mentes. Szerintem nincs ennyi gond - egyrészt a kismamák ijedősek (természetesen) és a magyarok szeretnek nagyzolva panaszkodni :), másrészt az orvosok sem akarnak kockáztatni.

A fenti listához csatolnám még: terhességi cholestasis (titokzatos terhes májprobléma, azt olvastam 0.1-0.2% a gyakorisága, de többféle súlyosságú lehet) miatt fektettek be megfigyelésre úgy 3 hétre, végül programozott császár lett belőle. Addig kétnaponta vérvétel, naponta ultrahang, NST vizsgálatokra járkáltam.

2012. aug. 7. 19:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Mindkét babámmal vérömleny volt/van méhen belül, gondolom ez a fenyegető vetélés kategória, a doki azért is írta rá , hogy nagyobb körültekintéssel foglalkozzon velem mindenki. Én magamat a felszívódás után már nem tekintettem veszélyeztetettnek, teljesen normális terhességem volt, igaz, farosság miatt császár lett, de nem tudok róla hogy szülés környékén emiatt veszélyeztetettnek minősültem volna.
2012. aug. 7. 20:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom táppénzre csak veszélyeztetett terhesként lehet menni. Én a magas vérnyomásom miatt voltam veszélyeztetett.
2012. aug. 7. 22:34
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
ahogy utolsó írja! tőlem a dokim a terhességem során legalább 4x megkérdezte, h "no, mikortól szeretne veszélyeztetett lenni?", utalva arra, h szeretnék-e táppénzre jönni a melóból. én nem jöttem, mert jól voltam, és kellett a nagyobb fizetés. de sokan 5-6 hótól már táppénzre jönnek, és ehhez ilyen papír kell.
2012. aug. 7. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!