bizonyára több okból is lehet veszélyeztetett terhes vki, én a nyitott méhszáj-problémát ismerem, amikor nem szabad erőlködni, fáradni, és higiéniailag is rettentően vigyázni kell a babára.
2012. aug. 7. 18:26
3/15 anonim válasza:
1. vagyok. Ezt találtam:
Veszélyeztetett terhesség
Az alábbi kórképek fennállása esetén a terhességet veszélyeztetettnek nyilvánítjuk. Ez esetben a terhesgondozás és a szülés vezetésének módja az átlagostól eltér. Szorosabb megfigyelésre, gyakoribb, egyénre szabott vizsgálatokra van szükség. Sok esetben táppénz, illetve kórházi megfigyelés is indokolt lehet.
Méhen kívüli terhesség
Fenyegető vetélés
Szokványos vetélés / Habituális vetélés
Fenyegető koraszülés
Terhességi cukorbetegség
Terhességi magasvérnyomás - toxaemia
Lepényi rendellenességek
Magzat fekvési rendellenességei
Növekedési elmaradás - Méhen belüli retardáció
2012. aug. 7. 18:29
4/15 anonim válasza:
Én vesebeteg vagyok, emiatt voltam veszélyeztetett terhes. Szerencsére a babával minden rendben volt. Sima szülésnek indult, végül sűrgősségi császár lett a vége. Második babámat sikerült simán szülni.
Sok olyan alapbetegség van, ami miatt a kismama egészségére a szokásosnál is jobban oda kell figyelni.
2012. aug. 7. 18:48
5/15 anonim válasza:
A kismamák többsége papíron azért veszélyeztetett, mert a kórház több támogatást kap, pl nálunk majdnem mindenkinek ez van írva a papìrjaira, a védőnő nem győzi nyugtatni őket, hogy ez csupán a pénz miatt van.
2012. aug. 7. 18:56
6/15 anonim válasza:
95%, ezt mégis honnan veszed h több a támogatás a veszélyeztetett terhesekre?? És ha már ráírják a papírjára h veszélyeztetett, azt tudod h nem lehet foglalkoztatni, vagyis nem dolgozhat még csökkentett munkarendben sem? És bizony sok kismama muszájból vagy mert "jól érzi magát" elmegy dolgozni még akár a 8. hónapig is?! A valóság az, h a dokik nemigazán szeretik ezt, a vki "veszélyeztetett" státuszba kerül, azzal mindig több a foglalkoznivaló orvosnak, védőnőnek is...(Ezt nem a kismamák miatt írom, jó ha figyelnek rájuk)
2012. aug. 7. 19:28
7/15 anonim válasza:
Veszélyeztetett akkor, ha veszélyben van a baba vagy az anya egészsége, élete, ezért jobban oda kell figyelni rájuk. Nem mindenki lesz az, a terhességek nagyobb része szerencsére komplikáció-mentes. Szerintem nincs ennyi gond - egyrészt a kismamák ijedősek (természetesen) és a magyarok szeretnek nagyzolva panaszkodni :), másrészt az orvosok sem akarnak kockáztatni.
A fenti listához csatolnám még: terhességi cholestasis (titokzatos terhes májprobléma, azt olvastam 0.1-0.2% a gyakorisága, de többféle súlyosságú lehet) miatt fektettek be megfigyelésre úgy 3 hétre, végül programozott császár lett belőle. Addig kétnaponta vérvétel, naponta ultrahang, NST vizsgálatokra járkáltam.
2012. aug. 7. 19:37
8/15 anonim válasza:
Mindkét babámmal vérömleny volt/van méhen belül, gondolom ez a fenyegető vetélés kategória, a doki azért is írta rá , hogy nagyobb körültekintéssel foglalkozzon velem mindenki. Én magamat a felszívódás után már nem tekintettem veszélyeztetettnek, teljesen normális terhességem volt, igaz, farosság miatt császár lett, de nem tudok róla hogy szülés környékén emiatt veszélyeztetettnek minősültem volna.
2012. aug. 7. 20:27
9/15 anonim válasza:
Ha jól tudom táppénzre csak veszélyeztetett terhesként lehet menni. Én a magas vérnyomásom miatt voltam veszélyeztetett.
2012. aug. 7. 22:34
10/15 anonim válasza:
ahogy utolsó írja! tőlem a dokim a terhességem során legalább 4x megkérdezte, h "no, mikortól szeretne veszélyeztetett lenni?", utalva arra, h szeretnék-e táppénzre jönni a melóból. én nem jöttem, mert jól voltam, és kellett a nagyobb fizetés. de sokan 5-6 hótól már táppénzre jönnek, és ehhez ilyen papír kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!