Kis lakásban hol és hogyan tároljátok a már nem kell
kismamaruhákat, kinőtt gyerekruhákat, játékokat?
Figyelt kérdés
Van 2 nagy szekrényünk, az egyik beépitett, de már nem fér beléjük semmi. Új szekrényt nem tudom, hova tudnék tenni. Vagy rögtön elajándékoztátok/eladtátok őket? Nem lesz rögtön 2. baba nálunk, mit javasoltok?
2009. júl. 20. 07:13
1/7 anonim válasza:
Ez nehéz kérdés, sokaknak fejtörést okoz. Mi a legtöbb ruhát örököltük, vagy kölcsön kaptuk. A kölcsön ruhákat rakosgatom, gyűtögetem, mikor összegyűlik egy adag kinőtt ruha, visszaadom. Az örökölteket, illetve sajátot mamánál rakosgatjuk, illetve jól lezárt zsákokban a férjem nagymamájánál a garázsban raktározzuk. Egy-két év múlva kiderül, lesz-e kistesó, akkor neki használjuk. Ha ő is kinőtte, meg továbbajándékozom. Esetleg a szebbeket lehet, hogy áruba bocsátom, de inkább szeretnék majd valakin ugyanúgy segíteni, mint amilyen nagy gondot az én vállamról is levettek a rokonok, ismerősök, hogy ezt az oldalát a babavárásnak elfelejthettük.
2009. júl. 20. 09:13
2/7 anonim válasza:
szia,nálunk a fiam a legkisebb a gyerekek között,így nagyon sok ruhát kap folyamatosan.már van 3 nagy zsák amit kinőtt.ezeket szépen elcsomagoltam,és bezsákolva vagy a padlásra,vagy a garázsba rakom el.(jelenleg az ajtó mögött vannak a hálóban).igaz mi viszonylag hamar szeretnénk kistesót,így nem viszem messzire.szerintem is valamelyik szülőtökhöz vigyétek el.
2009. júl. 20. 10:41
3/7 anonim válasza:
A bátyám "főállású anya".Na ne nevessetek.:-D
Kivettek az intézetből 6 gyermeket és nekik szoktam mindent elküldeni.Kertes házban laknak és van hol tárolniuk az éppen nem jó ruhákat.Most mi várunk megint babát és küldenek vissza belőle.Szerencsére így semmit nem kell vennünk..Amúgy ha valami nagyon nem kell és nem rossz állapotú azt oda szoktam adni a Heim Pál kórháznak(ide inkább játékot viszünk),vagy a Vöröskeresztnek.Mindig nagyon örülnek neki.A játékokat a kislányommal szoktuk elcsomagolni és kimosni(bár ott azonnal fertőtlenítik)és Ő adja át magától.Sajnos laktunk már ebben a kórházban többször is és ez az Ő ötlete volt,mert nagyon unatkozott bent.(intenzív osztályon voltunk és az ott lévő pár db. játékkal tudott csak játszani.Nem vihettünk be sokat.
Üdv.9 év/36 hetes Km.
2009. júl. 20. 11:00
4/7 anonim válasza:
Mi csináltunk a folyosóra egy "padlást". Lejjebb hoztuk a mennyezetet, kb. 80 cm-rel és csináltunk a két végébe két kis ajtót. Az alját lambériából csináltuk meg, így ugyanúgy néz ki, mint a falon a lambéria és az ajtón. A fejünk befér és úgy dobáljuk be a holmikat. Már tele van, de még mindig lenne mit felrakni.
2009. júl. 20. 12:21
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket!
2009. júl. 20. 12:40
6/7 anonim válasza:
Mi a pincében bérelünk egy kis helyet. Szerencsére jelképes összeget kérnek érte. Érdemes nálatok is megkérdezni, vagy a szomszéd házakban. Ide kerül minden, amit (még) nem dobnánk ki. Mózes kosár, biciklik, apa szerszámai stb... Ide teszem a gyerek kinőtt cuccait, mert még kell, most szeretnénk kistesót. Szerencsére a barátnőimnél is most sok baba született, körbe-körbe járnak a kismama- és babaruhák. De lassan visszajönnek. Mi az ágy alá (nem ágyneműtartós) vettünk zippzározható műanyag tárolót, abból három simán befér. És folyamatosan selejtezek... A nem túl szépeket a vöröskeresztnek vagy a védőnőnek adom, a szépeket elteszem. Ha már nem kell a babámnak, akkor minden megy! A kórházas nagyon jó ötlet! A játékoknál majd erre fogok gondolni!
2009. júl. 21. 08:24
7/7 anonim válasza:
nálunk van egy sufni ahova zsákokba dobáljuk aztán elajándékozzuk ha tudjuk kinek, de még van hely :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!