Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő míg elintézem a...

Mennyi idő míg elintézem a tb-met? Szülés elött állok,33. hetes vagyok, és most hagytam abba az iskolát, júliusban.

Figyelt kérdés
A héten tudtam meg, hogy ha nincs tb-m, akkor nekem kell fizetni a szülést.Eddig iskolába jártam, így fizetve volt államilag.Árvaellátást, és csp-t kaptam, amit most intézek el,hogy legyen igazolásom róla, hogy már nem jár, mert akkor a helyi önkormányzat fizeti a tb-met,valami szociális alapon.Pénteken mondták ezt,ezért még nem tudtam teljesen utánna érdeklődni,ezért kérdezlek titeket.Valaki járt így? mennyi időbe telik elintézni az árva-ellátás és a csp-s lemondó igazolás kérelmét,és az önkormányzati szoc-tb-t? (előre is kérem hogy akinek nem tetszik a kérdésem,az ne is kommentáljon,hogy tudatlan vagyok,mert első gyerek,és még sose kértem semmilyen szoc.segélyt,ezért jártas sem vagyok semmilyen hasonló dolgokban.)Ui:KÖSZÖNÖM AZOKNAK AKIK VÁLASZOLNAK
2012. aug. 5. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Szociális segélyt csak 1 év munkanélküliség után kérhetsz. A TB-d pedig 25 éves korodig biztosítani kell az elhunyt szülő miatt. Mármint nekünk azt mondták 25 éves koromig biztosítva vagyok, mivel édesapám meghalt. Te honnan tudod, hogy nincs TB-d??? Küldtek róla papírt?
2012. aug. 5. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nappali tagozatos voltál, azután, hogy megszűnik a jogviszonyod, még 6hónapig biztosított vagy. Amúgy az a legbiztosabb, ha elmész az APEH-hez és tisztázod a dolgokat.
2012. aug. 5. 22:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Szülés után a gyermek után automatikusan jár a tb. A többit nem tudom.
2012. aug. 5. 23:05
 4/4 A kérdező kommentje:
nem szociális segélyt írtam, hanem szociális alapon fizeti az önkori a tb-met. köszönöm a kommenteket
2012. aug. 6. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!