Szerintetek igazságos az, hogy a terhesség és a szülés, majd a szoptatás egyedül a nők "feladata"?
Oké, hogy a fogantatáshoz kell a férfi is, de mindössze két percig és neki az mindenképpen élvezettel jár, míg a nőknek ugye nem törvényszerű :)
Azután az egész 9 hónapot egyedül a nők csinálják végig, csak az ő testük változik, csak nekik kell odafigyelniük magukra, csak nekik kell lemondaniuk dolgokról stb. A szülés-szoptatás ugyanígy. Előbbi ugye iszonyú nehéz és sajnos azért némileg veszélyes is, sokszor jár komplikációkkal, ill. nem kellemes következményei is vannak. A szoptatásnak pedig ugyancsak vannak "mellékhatásai".
Aztán arról nem is beszélve, hogy ezek mellé még ott van maga a gyereknevelés és a háztartás vezetése, meg a főzés is, amit még a 21. században is javarészt a nők végeznek amellett, hogy azért szinte minden nő dolgozik.
Ha körbenézek, akkor csak olyan családokat látok, ahol a férfi csinál ugyan ezt-azt otthon, de azért 80%-ban a nők látják el a hagyományos női feladatokat és ha a férfi csinál valamit azokból (pl. foglalkozik a gyerekkel vagy elmosogat), akkor hősként néznek rá, míg ugyanezért a dologért a nő még egy köszönömöt sem kap, pedig ő is ugyanúgy dolgozik.
Szóval szerintem ez nagyon igazságtalan dolog a természettől, hogy a nőkre már csak biológiailag is több feladatot bízott, plusz még emellé ott vannak a társadalmi beidegződések.
Szerintem a férfiaknak ilyen szempontból sokkal, de sokkal könnyebb az életük. Úgyhogy részemről örülök, hogy 2 fiam van, bár 15-20 év múlva, mire ők felnőttek lesznek, ki tudja mi lesz...
Nektek mi a véleményetek?
Bevallom, ha lehetne sem adnám át a férjemnek. Önző vagyok, ez van :-) Na jó, a terhességet és a szülést igen, de ezt az első 1,5-2 évet nem szívesen tölteném a munkahelyemen babázás helyett :-)))
A többi meg alakítható, fejleszthető. Az én férjem nem tudott mit kezdeni a gyerekkel az elején, most heti 4x járok reggel tornázni, amikor ő pelenkáz, etet, öltöztet és jönnek elém. A fürdetés is az övé. A munkát magától nem mindig látja meg, de ha kérem szó nélkül megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!