Mehet a gyerekem oviba, ha még kapom rá a gyes-t?
Szeptemberben még nem fogok dolgozni,akkor még gyest kapok.Majd novemberben kezdem a szabikat letölteni,ami kb kitart januárig.Utána fogok 8 órában dolgozni.
Novembertől ment volna a fiam az oviba,de most valami új rendelet szerint aki Dec.01-ig betölti a 3. évét az a gyerek kezdhet szeptemberben.De én akkor még gyesen leszek.
A beiratkozás után tartott szülőértekezleten mondta az óvodavezető.Én is meglepődtem,mert a lányom tavaly kezdte az ovit és ő akkor mehetett amikor betöltötte a 3-t.
Úgyhogy most teljesen tanácstalan vagyok,hogy jár e nekem akkor novemberig a gyes vagy nem.
4 es vagyok. Ha logikusan végiggondoljuk, IGEN jár szerintem mert elvileg ugye 6 órás munka mellett IS jár a gyes még.
na most normál munkaidőt feltételezve 8-2 ig dolgozhatnál (mert az 6 óra ugyebár) és 2 kor indulnál a gyerekért.
Tehát nem érnél már oda délre.
Szóval mitől lenne ez a helyzet más, (értem hogy te most abban a 2 hónapban nem dolgozol de) éppen dolgozhatnál is 6 órában törvényileg, és járhatna a gyerek oviba értelemszerűen EGÉSZ napra.
Na ez a válasz megnyugtató.
Mármint úgy érted,hogy nincs otthon több babád?És arra a gyermekedre kapod aki ovis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!