Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nyugdíjas mehet gyes-re, én...

Nyugdíjas mehet gyes-re, én meg tgyás-ra?

Figyelt kérdés
Szeptember közepén tölti kisfiam a 2. életévét, és a kistesó szeptember elejére várható. A nagymama menne gyesre a nagyobbal, én meg tgyásra a kicsivel, lehet így?
2012. júl. 3. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. júl. 3. 22:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem, egy ellátás jár.
2012. júl. 3. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés, én is gondolkodtam ezen. Aki azt írja, hogy csak 1 ellátás jár, attól kérdezem, ki akar kettőt igénybe venni?

Nagyszülő mehet gyesre, oké, a nagy gyerekkel, te meg kapsz tgyást a pici után. Jó lenne a választ tudni. Ha megtudsz valamit, írsz?

2012. júl. 4. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

egy jogviszony alapján jár egy ellátás.

A gyerek után mindig az anya jogviszonya alapján jár ellátás, erről lemondhat az anya pl. a nagyszülő javára. De ha az anya már igénybe vesz egy ellátást, akkor nem jogosult egy másikra - vagyis nincs miről lemondani a nagyszülő részére.

Benne van a törvényben szó szerint.

2012. júl. 4. 07:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi, be tudnád másolni a törvényt?
2012. júl. 4. 07:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze.

Itt elolvashatod az OEP saját állásfoglalását az ellátások közti választásról: (3. oldal lap alja)

[link]

És a jogszabály:

1998. évi LXXXIV. törvény, 25§. (2) Amennyiben a szülők egyidejűleg több gyermek után lennének jogosultak a gyermekgondozási támogatás egyik vagy mindkét formájára, úgy a támogatást csak egy jogcímen és csak az egyik szülő részére lehet megállapítani.

2012. júl. 4. 08:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem.

Amikor az anya kapja a tgyást, akkor a mama már nem kaphat a másikra gyes-t.

Nálunk úgy volt, hogy amíg és táppénzen voltam szülésig, addig kaphatta a mama a gyest.Attól a naptól kezdve, amikor megszültem, már nem járt a mamának a gyes, mivel én kaptam a tgyást.

Több ismerősömnél is ugyanígy volt.

Államkincstárat ha felhívod, megmondják.

2012. júl. 4. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!