Van olyan aki inkább a vizet preferálja és nem a cukros teákat?
Télen csak a babateát itta, a vizet nem. A teát így is finomnak éreztem, nem cukroztam, gyönyörűen itta. Megérkezett a tavasz, a meleg, azóta csak víz van.
Néha vannak kivételek, amikor 39 fokos láza volt, akkor cukros-citromos teát ivott, hogy igyon. Amikor a nem eszek semmit időszaka van, akkor szoktam 100%-os gyümölcslét adni neki, de kb. 1 dl csúszik le, az is nehezen, kortyokban.
Múltkor a szomszédnál uzsonnázott, ott kapott gyenge szörpöt, ízlett neki, de itthon nem kap, a bölcsiben sem fog. Limonádét én kínáltam neki a nagy kánikulában, az se csúszott.
Egyébként nem szereti se a macikávét, kakaót, karamellát, semmit. Vagy víz, tej, tejital, vagy inkább nem is iszik.
Például én.
Rosszul vagyok attól, hogy a legtöbb helyen még mindig a szirup tea az etalon.
A bölcsiben is ez volt. Aztán sokkot kaptak, hogy a gyerekem vizet kér az ebédhez. Micsoda dolog már :-)
Mondjuk a vezetőnő álláspontja is siralmas volt, mert szülőink közölte, hogy szomjoltásra: limonádé, tea, gyümölcslé és ha ez sem elég még kaphatnak vizet a gyerekek.
No comment.
A lányomnak sosem adtam cukros teát, amikor az én gyümölcsteámat kóstolta meg 2 évesen, nem ízlett neki. Pedig amúgy édesszájú.
Ismerős gyerekeknél gyakran hallom az anyukákat panaszkodni, hogy nagyobb korban a gyerek nem iszik vizet. Nem hát, ha a cukros löttyre szoktatta rá.
De ez az én véleményem.
Szóval víz.
Mostanság én is azzal próbálkozom inkább, miután rájöttem, hogy a kislányom étvágya, ami egyébként sem nagy, sokkal rosszabb a teaivás, limonádé után. Igaz, akkor beteg volt, meleg volt: inkább teát kapott kis cukorral, citrommal, csak ki ne száradjon. Vagy 2 hete álltunk rá kizárólag a vízre, azóta jobban is eszik. A megivott mennyiség nem annyi, mint teánál, de még így is elég, mert ha szomjas, azért iszik szépen.
11 hónapos - 3 hónapja nem szopizik, addig szinte el sem fogadott egyéb folyadékot.
Ha vevő lesz rá, a víz lesz a jó barátunk. Apával együtt mi is szinte kizárólag azt iszunk. Most gondolkodunk vízszűrő kancsón, hogy ne kelljen a flakonokkal bíbelődni.
Víz!!!!
Annyi a titok, hogy meg sem kell vele kóstoltatni mást. Ha nagyobb lesz akkor majd kér. Ráér.
Mondjuk az én babám 6 hónapig csak anyatejet ivott. Még vizet sem. Pedig nyári baba. Most 13 hónapos és anyatejen kívül csak vizet iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!