Máté név, milyen?
Az én egyik fiam Máté,tényleg kicsit gyakori,de nem bántam meg,hogy ezt adtam,illik rá.
Becézni nem nagyon lehet.
Szerintem ha egy név nagyon megragad,érdemes azt adni a gyereknek:)
Az én fiam is Máté lett, mert ez volt az egyetlen fiúnév, ami tetszett a vezetéknévvel együtt. Nem becézzük, egyéb becenevei vannak, voltak baba korában, de alapvetően Máténak hívjuk. Amikor ő is így szólít minket, hogy anyuci, apuci, akkor néha mi is mondjuk neki,hogy Mátéci, meg ebből jön az Apuc, akkor ő is Mátuc, meg ilyenek, de ez csak játék szinten.
Nekem nagyon kedves név, felnőtt fejjel is lehet hordani, mi mondjuk adtunk neki második nevet, az apukája nevét (ami szintén ugyanilyen gyakori), de csak azért, mert a vezetéknevünk sem egyedi, így ha véletlenül egy teljesen ugyanilyen nevű gyerkőccel hozna össze a sors (óvoda, iskola stb ) akkor ne csak a születésnapjuk alapján lehessen őket megkülönböztetni :o)
Most születendő lányunknak is ugyanilyen kedves neve lesz, bár ez sem túl egyedi mostanában.... sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!