Máté név, milyen?

Figyelt kérdés
Azon felül, hogy sok van belőle, mit gondoltok róla? Nekem nagyon tetszik illik is a vezeték névhez, csak félek, hogy kicsit tucat név. Szerintetek szép név? Hogy lehetne becézni?
2012. júl. 30. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én egyik fiam Máté,tényleg kicsit gyakori,de nem bántam meg,hogy ezt adtam,illik rá.

Becézni nem nagyon lehet.

Szerintem ha egy név nagyon megragad,érdemes azt adni a gyereknek:)

2012. júl. 30. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Szép név,de túl gyakori:( Becézni nem nagyon lehet,ez benne a jó.Ha neked tetszik a név,add,mások véleménye ne számítson:))
2012. júl. 30. 10:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, igen, más véleménye nem számít, a kérdésem is, amolyan tudakozódás jellegű. A becézés sem baj végül is.
2012. júl. 30. 11:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam is Máté lett, mert ez volt az egyetlen fiúnév, ami tetszett a vezetéknévvel együtt. Nem becézzük, egyéb becenevei vannak, voltak baba korában, de alapvetően Máténak hívjuk. Amikor ő is így szólít minket, hogy anyuci, apuci, akkor néha mi is mondjuk neki,hogy Mátéci, meg ebből jön az Apuc, akkor ő is Mátuc, meg ilyenek, de ez csak játék szinten.

Nekem nagyon kedves név, felnőtt fejjel is lehet hordani, mi mondjuk adtunk neki második nevet, az apukája nevét (ami szintén ugyanilyen gyakori), de csak azért, mert a vezetéknevünk sem egyedi, így ha véletlenül egy teljesen ugyanilyen nevű gyerkőccel hozna össze a sors (óvoda, iskola stb ) akkor ne csak a születésnapjuk alapján lehessen őket megkülönböztetni :o)

Most születendő lányunknak is ugyanilyen kedves neve lesz, bár ez sem túl egyedi mostanában.... sőt...

2012. júl. 30. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Szép név,szerethető,csak hát igen,gyakori.. De lehet,hogy a Te kis Mátédnak soha nem lesz a közelében ilyen nevű gyerkőc,nem lehet tudni. Akkor meg úgyis mindegy,hogy milyen gyakori :)
2012. júl. 30. 13:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedvesek vagytok! Tetszik nagyON!
2012. júl. 30. 18:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem tetszik. De felénk inkább a 20-22 éves korosztály körében gyakori, kisfiút nem ismerek ilyen névvel.
2012. júl. 31. 10:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Én gyűlölöm ezt a nevet! Ismertem egy ilyen nevű fiút de ő tönkretette az életem s mióta meghallom ezt a nevet elfog a düh és a harag!
2013. júl. 20. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!