Neki már érdemes lenne bébikompot venni?
A kislányom 6,5 hónapos kora óta áll, 7,5 hós kora óta lépeget bútorok mellett.
Sajnos a házunk nem olyan elrendezésű, hogy felügyelet nélkül hagyhassam szabadon garázdálkodni, így viszont tartok tőle, hogy még jó időbe telne neki, mire elkezdhet megpróbálkozni úgy igazán a járással. Pedig látom rajta, hogy szeretné, próbálna, én viszont nem tudok minden pillanatban mellette lenni.
Éppen ezért, noha iszonyatosan ellenzem a bébikompot, mégis felmerült bennem, hogy esetleg kellene... Abban mégis szabadabban hagyhatnám mozogni a bejárati folyosón és az ebédlőben.
Jelenleg 9 hónapos, stabilan áll, ül. Ti mit gondoltok? Nagyon félek a komp következményeitől, de nem akarom, hogy a körülményeink akadályozzák a kicsit önmaga fejlesztésében.
(És igen, tudom, 9 hósan még messze nem elvárás tőle, hogy járjon, de látom rajta, mennyire próbálkozna vele, de kevés rá a lehetősége.)
jól teszed, ha tartasz a bébikomptól, nem hiába, a valaha kitalált egyik legártalmasabb játék. a gyerek, bár odavan érte, és látszólag jó neki, emiatt nagy eséllyel nem csak későre, de sajnos rosszul tanul meg járni, rosszul tartja majd a lábát, a súlypontja is rossz helyen lesz, amiatt egyensúlyzavarai lesznek, folyton elesik, ami kudarcélmény neki.
ne higgy annak, aki bizonygatja, h bezzeg az ő gyerekének semmi baja nem lett. egyrészt nem mindenkire lesz egyformán rossz hatással, másrészt aki már megvette és használták, nem fogja beismerni, h hibázott.
ha gondolod, olvass utána. csak írd be google-ba h bébikomp, az első 5 találatból 4 biztos ellenezni fogja.
ami a lányodat illeti, jobb, ha úgy mozog, ahogy ő épp tud. nem szerencsés vezetgetni a kezénél fogva, ugyanazt a hatást érhetitek el, mint a bébikomppal, csak nem olyan durván. hagyni kell a gyereket magától fejlődni, a saját ütemében! ő persze mindig többet akar, ez természetes, épp ez a vágya viszi előre és adja az erőt az új mozgások kitanulásához.
ajánlom, h keríts le egy szobát v spec részt a házban, bútorokkal és/v ajtóráccsal, és azt a részt tedd bababaráttá, ne legyenek konnektorok, éles sarkok, legyen szőnyeg. és ott nyugodtan hagyd felügyelet nélkül. enyém 10 hós, ugyanitt tartunk, nem könnyű, de megszokta, h ha Anyának dolga van, akkor csak saját erejére hagyatkozhat. és mondanom sem kell, h ügyesebben csinálja a kis lusta, mint mikor mellette állok.
Köszi a válaszokat.
Az a baj, hogy éppen házfelújításban vagyunk, így a ház egyik fele kapásból kiesik, az ő szobája most túlzsúfolt a bepakolt bútorok miatt, így oda csak aludni viszem be, mindössze a konhya-ebédlő-bejárati folyosó, amit használni tudunk, de az végig járólapos. Szőnyeget oda most nem tudok letenni, a pokróc pedig elcsúszkál, így balesetveszélyes.
Én is nagyon-nagyon ellenzem a kompot, csak arra gondoltam, ha már stabilan áll/ül, lépeget a bútorok mellett, talán nem okoz akkora gondot.
Járássegítőt néztem még, de nem tudom, azoknak mennyire stabil a kereke, kicsit tartok tőle emiatt.
A babataxival pedig az a bajom, hogy azon is csak üldügél.
a mászás a fontos nem a járás. minél tovább mászik, minél többet, annál jobb, ugyanis az agy bizonyos részeit indítja be, 9 hónaposnak még nem a járását kéne segíteni, hanem a mászást.
járólapon nyugodtan mászhat, semmi olyan baja nem lesz, még ha elcsúszik se, közel van a földhöz :)
szerintem ne akard még, hogy járjon, majd 2-3 hónap múlva ráérsz ezen gondolkodni
Másznia kéne inkább még, szerintem is. Azt meg nyugodtan lehet járólapon (mondjuk járni is szerintem).
Ha tényleg érett az elindulásra, akkor bárhol elindul majd. Bébikompot semmiképp sem vennék.
2-es vagyok: a járássegítő jó ötlet, lehet kapni mindenféle szórakoztató műszerfalú ketyerét, imádni fogja, de a járólapon akkor is félteni fogod, okkal. először azt oldanám meg. vegyetek kevés pénzért, vmi f@s padlószőnyeget, amit megfelelő alátéttel (1500-ért kapható) rögzíthettek a járólaphoz, ragasztani nem kell. aztán szabdaljátok úgy, ahogy a tér kívánja. hidd el, nagyon sok fejfájástól kímélitek meg magatokat. ki tudja, hónapokig is eltarthat ez az állapot.
ami a mászást illeti: persze h fontos h azt gyakorolja, de a gyereket nem lehet megerőszakolni, ha állni v lépegetni akar, azt fog, és ha nem tud, Anyáért ordít, h segítsen. nem ám olyan egyszerű a helyzet :-) enyém,mondom, ugyanezt csinálja, és mászik is mellette sokat, mikor ahhoz van kedve, de ha állni akar, mind magyarázhatom neki,h inkább másznia kellene szerintem...
Szerezz be egyet nyugodtan, gondolom úgysem abban lenne egész álló nap. A kislányod nagyon szépen fejlődik, nem hiszem, hogy ettől bármi baja lenne. Gondolom itt is a lényeg a mértéken van.
Az én kislányom imádja, kb. 9-10hónaposan kezdtük el használni, most 14hónapos. Másfél hónapja egyedül, segítség nélkül jár, semmi baja nem lett tőle. Hozzáteszem 11hónaposan már ki-be mászkált belőle, úgyhogy hamar leáldozott az "anya-kímélő" szerepe.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!