Miért rajzol ilyeneket? Ijesztő.
A gyermekrajzok elemzésénél, értékelésénél nem azt nézi a szakember, hogy "felnőtt szemmel" mit ábrázol a kép.
Mielőtt megijedsz vidd el a rajzot szakemberhez, pontosan meg fogja mondani mi játszódik le a fiadban. Az sem biztos, hogy negatív. Viszont, ha mégis az lenne - szakember segítségével lehet segíteni rajta.
Ami mindenképpen pozitív - az, hogy odafigyelsz a gyermekedre. Ez ne változzon soha!
én kérdeztem, mi lett az anyukájával.
szerintem pont a halált mint tényt próbálja értelmezni, feldolgozni. ez enélkül is világos volt, de ha anyukája meghalt, akkor méginkább érthető, miért foglalkoztatja ez annyira. 4-5 évesen még csak azt tudják, h halál = elment és sosem jön vissza, de 7-8 éves korra már a halál körülményei is foglalkoztatják, meg a halál utáni állapot. abszolút semmi gond vele. hála istennek, ki tudja ilyenformán üríteni magából a feszültséget.
szoktatok beszélni az anyukájáról? ha nem, akkor kellene. még akkor is, ha nehéz és ő is nehezen nyílik meg. bizonyára tele van dühös kérdésekkel. értetlenséggel. te az apukája vagy, ugye? leginkább te segíthetnél neki, h helyretegye a fejében a nyomasztó gondolatokat. sokkal jobb lennél neki, mint a pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!