Hogyan kérhetem a tartásdíj emelését?
Figyelt kérdés
Lassan két éve, hogy elváltam. Úgy tudom kérhetem a tartásdíj felülvizsgálatát. Mit kell tennem? Az eljárás ingyenes? Biztos megítélik az emelést?2012. júl. 25. 18:30
1/2 anonim válasza:
szerintem akkor kérhetsz emelést ha
gondolom a férjedről van szó
hogyha neki is emelik a fizuját
a semmiből nem lehet levonni..
2/2 anonim válasza:
2 év után kérheted, de egyáltalán nem biztos, hogy megítélik... akkor sanszos, ha a tartásdíj megállapítása óta eltelt időben a kötelezett anyagi körülményei jelentősen javultak, a te körülményeid meg stagnálnak vagy romlottak.
Volt már olyan is, hogy a feleség beadta az igényt a tartásdíj felülvizsgálatára emelés reményében, a bíróság meg megállapította, hogy a férj keresete érdemben csökkent, tehát csökkentette a tartásdíjat... a felülvizsgálat az felülvizsgálat, abban mindkét irány benne van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!