Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyek azok a nevek, amelyek...

Melyek azok a nevek, amelyek egyáltalán nem tetszenek, semmi esetre nem adnád a gyerekednek, esetleg negatív érzéseket keltenek benned?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék provokációt, csak érdekelne, hisz annyi kérdés van nap mint nap, hogy mely nevek tetszenek, hogy most érdekelne, melyek azok a nevek, amik nem igazán nyerik el az itt válaszolók tetszését. Persze tudom azt is, hogy mindenkinek más a szép, így lehet, hogy az én kedvenc nevem például más számára szörnyű. (Van is ilyen, nem is zavar.)
2012. júl. 21. 15:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Amitől a hideg is kiráz: Larissza nem tudom miért! :D
2012. júl. 21. 17:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Nekem még a Bendegúz, Zorka, Bernadett, Eszter, Bettina, Enikő, Emma, Sára, Benett, Kevin, Brendon nevek amiket nagyon nem szeretek. Bocsánat a nevek viselőitől, vagy szüleiktől, ismerek ezen nevek közül viselő nagyon kedves embereket de a név nem tetszik abszolút. Emberektől én próbálok elvonatkoztatni, ha névről van szó, egyedül a Csilla név az, amitől egy személy miatt nem tudok elvonatkoztatni, így ez különösen negatív érzelmeket kelt bennem.
2012. júl. 21. 18:04
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Az egyik ovis anyuka a 2. fiát Bence Bendegúznak nevezte :-)

A Bence nagyon közkedvelt név lett,de az egyik ismerősöm nem rég született lánya Natália. A baba édes,de ezt a nevet sem adnám egy gyerekemnek sem!

Na,de ezek is fantasztikus nevek... Dzsamila,Dzsamilla,Csinszka,Csobánka-fiú,vagy lány név??,Csobilla,Csoboka,Csönge,Csöre,Dió,Filotea,Karitász,Klaudetta,Lartia,Latiká,Létó,Krisztabell,Maréza,Meluzina,Mirandella,Mirandola,Mirandolína,Násfa-fiú,vagy lány név??,Nanae,Manszvéta,Malka,Mici,Miett,Mietta,Menta-fiú,vagy lány név???,Rákis,Rúna,Tarzícia,Viorika,Vrinda

,Vulfia,Zizi,Zöldike,Zulejka,Zsolna,Zoltána,Zille,Üdvöske,

Ünige,Uljána,Ulla,Zsálya... Őszintén a felét sem tudom,hogy fiú vagy lány névnek szánták e!

Részemről igyekeztem (Az elsőnek az apuka választotta,a harmadiknak az általam írt listáról választott az apuka) olyan nevet választani,ami mára elfogadott és szép nevek,amiket lehetőleg nem lehet úgy átalakítani,hogy csúfnév legyen belőle... A becenév is olyan,amit szerintem nem lehet megvariálva csúfnévként használni.

2012. júl. 21. 20:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A Petrát én sem szeretem. Nem tudom megmagyarázni miért, egyszerűen nem tetszik, a hideg ráz tőle. Férjem kedvenc női neve, ezt szerette volna a lányunknak, de én megvétóztam, és Villő lett.
2012. júl. 21. 21:09
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

a hideg ráz a Kitti, Enikő, Erika, Eszter, Hanna, Panna, Nikoletta-Nikolett,Barbara, júúúj......most hallottam, azt hittem eldobom az agyam!!! Gyopárka!!! agyrém számomra, és persze a többi külföldről átvett név, Amanda, Dzsesszika, Dzsennifer, Vanessza, stb.....

fiúból a világ végére futok a rengeteg Leventétől, Bencétől, Bálintkától, Milántól, meg az ilyen "nagyon különleges nevet akarok aztán nem jön össze" Benett, Brendon, Domján, Krisztofer..stb...

hát igen, mások vagyunk, mindenkinek más jön be...

2012. júl. 21. 22:13
 16/19 anonim ***** válasza:
80%

Nem tetszenek:

-külföldi hangzású nevek

-virág vagy gyümölcsnevek

-manapság divatos tucatnevek

-ősmagyar nevek

Mindenkinek, akiknek ezek valamelyike tetszik: ne vegyétek magatokra, nem minősítem senki ízlését, hiszen a tetszés egyéni dolog.

2012. júl. 21. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Én sem szeretem a tucatneveket (Máté,Bence, Milán,Noel, Jázmin,Hanna... és még sorolhatnám), a szappanoperából ismerteket,a külföldi hangzásúakat,ugyanakkor a régimódi magyarokat sem(Erzsébet, Magdolna) , a ránézésre is roma neveket (Krisztofer, Alexander, Nikolasz, Győző...), a természeti jelenségeket sem díjazom (Napsugár, Felhőcske).

Alapvetően rengeteg idióta anyakönyvezhető név van,de így szép az élet hogy valaki azt adja... A másiknak meg van mit csúfólnia :D

2012. júl. 23. 14:47
 18/19 anonim ***** válasza:
84%
Szinte mkivel egetértek, viccen kívül! :) Meg igazából számít a vezetéknév is, mert pl. Kovács Örs , nemigazán nyerő, de pl. Kolosy Örs, az úgy jól "mutat". Amitől még a hideg is kiráz a régi tucatnvekek: , Ilona, Katalin, Irén, Imre, József, Tibor... Á! Soha.
2012. júl. 23. 14:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Vannak olyan nevek amiktől nem tudok elvonatkoztatni. Nem írnék konkrét példát, hátha olvassa az illető. Van egy stílusom, ami egy majd' 14 éveshez elég komoly, így ezek a túlon-túl divatnevek, külföldi majmolós nevek nem jönnek be. Van olyan név amit csak úgy egyszerűen nem adnék a gyermekemnek. Nem túl különlegesek, elfogadottak, de nem az én esetem. Pl.: Anna, Szilvia, Petra, Márk, Máté

Legtöbb esetben, ha hallok egy gyereknek egy nevet, akkor tudok következtetni a szüleire is, éppen ezért tényleg tükrözi az egyéniségem egy nekem tetsző, ill. nem tetsző név.

Nem igazán jönnek be pl.: a József, István,és társaik. Ami nekem ezek közül tetszik, az a Mihály, de inkább csak becézve.

Vannak akik szerint a "túl ősmagyar" nevek nem szépek, én el tudnám képzelni a gyermekem Kendének, de mondjuk Ajáz-nak, vagy Abád-nak nem. Kicsit vegyes érzelmű vagyok, de úgy gondolom ez még nálam bőven elfogadott. :)

2012. aug. 21. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!