Régi munkahelyem vissza venne, de új szerződéssel (bőv lent). Mit csináljak, ilyenkor jogilag mi a helyzet?
A közös megegyezés kizárja a végkielégítést.
Gondolj bele, az ugyanaz, hogy kilépsz a McDonalds-ból és átmész a Burger Kingbe. Ugyanúgy a Fusion Zrt. a tulaj, de az előző cégnél elveszett az összes éved (max. a gyakorlat, rutin, tapasztalat, kapcsolatok maradnak - ez a munkáltatódnak csak jó)
Azt kérdezd meg, esetleg a cégbíróságnál is informálódhatsz, hogy a második cég jogutód e. Ha erre nem adnak konkrét választ, akkor cégbíróság.
Nekem megvette a régi céget egy másik, nem vesztek el az éveim, mert jogutódnak számított.
Cégalapítás annyiféleképpen lehetséges, hogy ezt így nem fogjuk tudni neked megmondani.
Ebben az esetben szerintem csak azt teheted, hogy a régi céged felmond neked, kifizeti az összes járandóságot (szabikat, végkielégítés, felmondási idő), majd az új céggel szerződést kötsz.
Mindenképpen ugyanazt éred el, ha ki akarnak rúgni, akkor megtehetik bármikor, ha visszamész.
Ennél rosszabbul csak akkor járhatsz, ha felmondasz a régi cégnél, mert akkor egy fillér sem jár.
A közös megegyezést is aláírhatod, de akkor én belevetetném, hogy szándékukban áll tovább foglalkoztatni a másik cégénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!