Várjunk még vagy vágjunk bele?
24 éves lány vagyok a párom akivel 5 éve vagyunk együtt 22 éves.Mindeketten érett gondolkodásúak vagyunk. Külföldön dolgozunk, és úgy tervezzük, hogy még kb. 4-5-6 évig így is tesszük. Addigra jön össze annyi pénz amennyit szeretnénk.Utánna szeretnénk belevágni a családalapításba. Rágóta szeretnék kisbabát (mikor a testvérem 15 éve szült, azóta szeretnénk, de úgy konkrétan persze nem!csakhát olyan édesek). csakhogy...
Sajnos nemrég meghalt édesanyám, apukám pedig már évekkel ezelőtt.Testvéreim vannak, de mindnek már külön családja van. Így eléggé egyedül, ketten érzem magam. Úgy örülnék egy kisbabának, akiről gondoskodhatok, megtaníthatok mindenre stb... De nincs semmink, csak egy kocsink,és egy ICI-PICI ház (ami konkrétan nem a miénk, hanem a párom szüleié). A párom mindig mondja, hogy ha esteleg ugy alakulna, hogy terhes lennék, akkor megtartanánk (gyógyszert szedek). Ebből mindenki azt gondolhatná, hogy hát akkor miért ne lehetne. Csak én azt szeretném, hogy akkor legyen babánk mikor már ő is készen áll rá,ő is 100%-ra szeretné.
Tudom, hogy így sok az ellentmondás, de ez van, és ezt érzem.A kérdés az lenne,hogy Ti mit tennétek a helyemben? Bármi választ szivesen fogadok.
Köszi
Végül is mindketten szeretnétek babát. Akkor meg hajrá. A körülmények meg alakulnak majd. Egy gyermek érkezése mindent megváltoztat bennetek is meg a környezetben is. Egy ok lehet rá hogy ne most, mégpedig az hogy ha ténylegesen tudjátok hogy a mostani munkáitokkal 3,4 vagy 5 év múlva jelentős anyagi és egzisztenciális stabilitást értek el, akkor azt ajánlanám hogy vigyétek végig és utána vágjatok bele a családalapításba. 1 részt mert a gyerekvállalás erős anyagiakkal is jár főleg ha mindent meg akartok adni neki(melyik szülő nem erre törekszik!) 2 részt addig még kiélhetitek magatokat és tisztább fejjel nyugodtabban altok neki " a feladatnak", mert azért a gyerekért sok mindenről le kell mondani és le is mond az ember!
Sok sikert!
Részvétem az anyukád miatt.
Szerintem teljesen természetes, hogy gyerekre vágysz hiszen már 24 éves vagy. Mi akkor vállaltuk a babát amikor már én nagyon de nagyon szerettem volna. Egy férfitől ne várj nagy lelkesedést ezen a területen, de neki kell kimondani, hogy akkor mostmár jöhet a baba.
Ha így előre megterveztek mindent, akkor azon lehet változtatni. Üljetek le és hozd fel, hogy mi lenne ha előre hoznánk a 4-5-6 évet pl két évre. Várd meg amíg ő is végig gondolja, és érdemes kiszámolni hogy akkor anyagiak mi lesz másként. Az első években bőven elég egy ici-pici ház is.
Nekem az a véleményem, hogy fiatalon kell szülni. Nagyon nem mindegy meddig állhatsz a gyermeked mellett, de ezt pontosan átérzed te is a szüleid miatt.
Én csak egy dolgot szoktam mindig mondani:
Sajnos nem lehet tudni,hogy mennyit kell várni a babára.
Lehet, hogy évekig próbálkoztok, lehet, hogy rögtön összejön. Nem mondom, hogy kifutsz az időből, mert még csak 24 éves vagy, de nagyon rossz, mikor éveket kell várni a Csodára.
Látod, a párod sem ellenzi a dolgot, Te pedig különösen szeretnél, hát akkor hajrá!
Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! Már egy kicsit megnyugodott a lelkem, talán tudom egy pár évig "hanyagolni" a témát!
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!