Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit mondjak állásinterjún?

Mit mondjak állásinterjún?

Figyelt kérdés
4 éve vagyok itthon, 2 gyereket szültem. Nem kell magyaráznom, mekkora hátrány. Holnap megyek állásinterjúra. Gondolkodtam, hogy azt mondom, létszámleépítés miatt küldtek el. Elvileg visszavettek, de a szabik lejárta után tettek ki. És ha megkérdezik, hogy miért pont engem tettek ki? Többen mondták, hogy mondjam meg őszintén, hogy 4 éve nem dolgozom, de akkor sehova nem vesznek fel. Igazából a korom miatt gondolhatják, hogy gyerekem van, szóval a gyerekkedvezmény, szabik miatt szerintem nem kell aggódnom. A férjem otthonról dolgozik, szóval az nem lesz gond, hogy betegek a gyerekek.
2012. júl. 10. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

Én őszinte lennék! Nagyobb a baj, ha később kiderül, és te nem a valósat állítottad!

40+4 hkm

2012. júl. 10. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem állítanám, hogy nincs gyerekem.

Ha még csak kismama vagy, nem tudhatod.

Engem az előző munkahelyemre konkrétan azért nem vettek vissza, mert megmondták, hogy:

1. 4 évet kihagytam, elavult a tudásom

2. 2 óvodás korú gyerek, mindig betegek lesznek, nem tudom ellátni a feladataimat.

3 hónapja küldözgetem az önéletrajzomat mindenhova, ahova beírtam, hogy GYES-ről mennék vissza, még csak interjúra sem hívtak.

2012. júl. 10. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Megértelek, bár én két éve vagyok csak itthon, és szeptembertől szerettem volna kezdeni a régi helyemen. Egy dolgot mérlegelj: előfordulhat-e, hogy az előző munkahelyedről referenciát kérnek rólad, mert ez nagy divat manapság. Tudsz velük egyeztetni, hogy ők is a te verziódat mondják, vagy lehet, hogy lebuktatnak, mert akkor az nagy hátrányodra válhat.
2012. júl. 10. 20:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Nyilván, ha kérnek, akkor lebukok. De aki mer, az nyer. Különben szerintem esélyem sincs.
2012. júl. 10. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Én már interjúztattam korábban ( nem HR-es vagyok), és voltak köztük kismamák is ( nekem akkor még nem volt gyermekem).

Számomra a következő dolgok voltak fontosak:

- Meg tudja- e oldani ha időnként tovább kell bent maradni a munkahelyen?

- Van- e elhivatottsága/kitartása/ elszántsága megtanulni az új dolgokat?

- Ha beteg a gyermeke, van - e alternatív megoldás arra hogy más vigyázzon rá, ha őt nem tudjuk nélkülözni?

Volt, akin már az interjún láttam, hogy "húzza a száját", nem tűnt túl lelkesnek, más viszont lepipálta a többi, nem anyuka jelentkezőt is.

Az interjún nem az anyukára kíváncsiak, hanem arra hogy milyen munkaerő leszel.

Az elavult tudással kapcsolatban csak annyit, hogy van olyan régi munkaerő, aki meg épp azért nem kívánatos, mert túlságosan rutinszerűen végzi a munkáját, és gyakran kiégett, nincs benne lendület. Továbbá minden megtanulható, csak akarat kell hozzá.

Szerintem meg lehet győzni őket arról hogy jó munkaerő lennél. Egyrészt már nem valószínű hogy újra szülni mész, továbbá - mivel már a családról is gondoskodni kell- fontos számodra a biztos munkahely, így nem nagyon fogsz "ugrálni".

Az anyaság pedig az egyik legnagyobb kreativitást és logisztikát igénylő munka, amitől nemhogy kevesebb, de inkább több lesz az ember:)

Sok sikert!

2012. júl. 11. 10:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megvolt az interjú, de teljesen kár volt miatta aggódnom. Igazából ilyen pocsék interjún még életemben nem voltam. 15 perc volt az egész, és a nő nem is nagyon tudta, hogy mit kérdezzen. Szerintem már rég megvan, hogy kit fognak felvenni, csak azért kell egy-két interjú.

Végülis azt megmondtam, hogy GYES-en vagyok, mivel megkérdezte, hogy munkanélkülin vagyok-e. De nem érdekelte más, semmi a magánéletemből. Azt még mondtam, hogy a Start-kártyát igényelhetem, és akkor jár nekik járulékkedvezmény, de azt mondta, hogy rosszul tudom, csak a pályakezdőkre vonatkozik. Hát, akkor most erre mit mondjak, nem állok le vele vitatkozni.

Remélem a következő jobb lesz.

2012. júl. 11. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, ez benne van a pakliban. Sokszor van olyan hogy már megvan az ember, csak kötelező meghirdetniük az állást.

Kitartás, szurkolok neked!

A Start kártyáról meg annyit, hogy sokfajta van, igazad van hogy jár neked, is, úgy hívják hogy Start plusz kártya : [link]

Ennyit a felvételiztető nagy tájékozottságáról:)

2012. júl. 11. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!