Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik családban nevelik a...

Akik családban nevelik a gyereket, de egyedülállóként vannak bejelentve, miért éri meg nekik?

Figyelt kérdés
Nézegettem a családi pótlék összegét és gyermekenként 1000-1500 Ft-tal kap többet, aki egyedülálló. Megéri ezért letagadni az apát? Csak nekem tűnik ez potom összegnek?
2012. júl. 6. 15:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%
Hát ezekhez a támogatásokhoz nem kell egyedülálló szülőnek lenni, csak kell két rossz fizu.
2012. júl. 6. 16:54
 12/18 anonim ***** válasza:
17%

A kedvencem, amikor azzal jönnek, hogy de hát ők egyedülállók, hiszen nem házasok, meg nincs papírjuk arról, hogy élettársak. Basszus, nem csak bejegyzett élettársi kapcsolat létezik. Akik együtt élnek, közösen nevelik a gyereküket, azok bizony nem egyedülállók.

Én azt mondom, aki ilyeneket bekamuzik, az próbálja ki csak egy hónapig, hogy milyen is az, amikor tényleg egyedülállóként nevel gyereket.

2012. júl. 6. 18:05
 13/18 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy az 1. írta,van akinek ez az 1-2 ezer (gyermek számtól függően) életét menti meg!

Némi kép úgy éreztem az 1. Válaszadó írásából,hogy lenézi ezeket azokat az embereket,akik szegényen élnek,és nevelik a gyermeküket,gyermekeiket... Hát nem kellene!! Nem tudhatod,miért van szükségük arra a +1000 ft-ra,nem tudhatod,hogy nem e átmeneti válságról van e náluk szó,nem tudhatod,miként süllyedtek le odáig,hogy azért az ezer ft-ért is hazudniuk kelljen.

Persze vannak akik "csak úgy" igénylik így,vagy "elfelejtenek" szólni a MÁK-nak a változásról. Akik "csak úgy" igénylik,azokat nem érdeklik az esetleges következmények,és ezek azok az emberek,aki a büdös életbe sem buknak le!

Mi nem a családinál hazudunk,hanem az önkormányzatnak a segélyekért,bár nagy valószínűséggel már most megkapnánk úgy is,ha a Párom a papír szerint is itt lenne velünk... Anno azért igényeltem így a lakásfenntartásit,gyermekvédelmit,mert akkora carban voltunk,hogy nagyon. Akkor azért nem kaptuk volna meg,mert a Párom vállalkozó volt,amiből annyi nem jött be,hogy a villany számlánkat kifizessük,így jobbnak láttam füllenteni. Azóta nem sokat változott a helyzet,sikerült jó mélyre lecsúsznunk,ezért igénylem továbbra is egyedül állóként a lakásfenntartásit,gyermekvédelmit,sőt még az óvodáztatási támogatást is,némi füllentéssel! Nagy segítség,hogy a gyerekek ingyenesen ehetnek az oviban,nagy segítség lesz augusztusban az a +17 amit adnak,nagy segítség lesz novemberben is a 17 és decemberben pedig az ovodáztatási 2 gyerekre,30! Ebből mi fát fogunk venni,az augusztusiból pedig az ovira a váltó cipőket,meg ami hiányzik,a maradékból eszünk! -igen, így állunk!! És akkor még alig írtam valamit! Mi lecsúsztunk. Lehet hibáztatni,lehet lepontozni,lehet fejre állni és pörögni... Ez van,és kész! Az is igaz,hogy minden igénylő papírt félve adok be! De majd én sem hazudok már,ha nem lesz rá szükségünk! Ha végre az Oeppel sikerül közös nevezőre jutni,és végre kaphatom a megérdemelt gyedemet...

Ja és megjegyzem,hogy ezeket a támogatásokat (lakásfenntartási,ovodáztatási,gyermekvédelmi) olyanok is felveszik,akik szerint az élet úgy a szép,ha minden támogatást kiélvezhetnek,és bár a támogatás nélkül- kevesebb új ruhával,több turissal,és kevesebb felesleges dologgal,sokkal több pénzük maradna,de így is úgy állnak,hogy eredetileg semmi szükségük nem lenne ilyen támogatásokra.

NA,LEHET PONTOZNI!! -VALAKI ÚGY IS NAGYON BELEJÖTT!

Üdv: 3 lányos

2012. júl. 7. 12:29
 14/18 anonim ***** válasza:
45%

Most olvastam ez ezt az oldalt is:

Tisztelettel jelentem,hogy bár van apjuk a gyerekeknek,ide is van bejelentve,ide is jár haza- 2 hetente 2-3 napot,amiből az első és utolsó nap csak fél nap!-mégis egyedül nevelem a gyerekeinket,egyedül vagyok Velük,ha betegek,ha szülinap van,bármi van!! Ha az egyiket mérésre kell vinni,megy mindenki,ha oviba kell menni,megy mindenki,ha boltba kell menni,kel mindenki korán,indulunk mind a 4-en... ha sort kell állni,stb. Volt egy hétvége,amikor a nagy 2 napig,a középső 4 napig,a kicsi 2 napig volt lázas,és persze én sem maradhattam le a 2 napommal.Mit tettem? Hát nem sajnáltam magam,hogy én szegény,senki nincs velem,senki nem segít nekem... Elmentünk a gyógyszertárba,mind a négyen,és vettünk nekem lázcsillapítót. Otthon bekaptam egy szemet, és csináltam tovább a dolgom,ápoltam a gyerekeimet,vágtam a fát,hordtam be is belőle,főztem,mosogattam,takarítottam.

Tisztelem azokat a szülőket,akik ténylegesen egyedül nevelik a csemetéiket,de ugyan akkor arra is kérem a "hangoskodó közönséget",hogy nézzenek a lepel alá,és ne ítélkezzenek úgy,hogy azt sem tudják ki honnan jött,és nem tudják a miértjét!!

Üdv: 3 lányos

2012. júl. 7. 12:36
 15/18 anonim ***** válasza:

3 lanyos valaszolo!

Ne haragudj de nem birom ki,hogy ne reagaljak az irasodra.

Szerintem vegyel vissza ebbol a hangnembol mert itt senki nem szidott senkit ,a kerdezo is csak egy kerdest tett fel ami szerintem is teljesen jogos.

Ha az az 1000-1500 ft is eletmentonek szamit ahogy te fogalmaztal ott eleg nagy baj van. Gyereket nem a semmire es a segelyre alapozva kell vallalni. Persze nem arrol van szo,hogy minden jol indul es mondjuk a ferj elvesziti a munkahelyet es nehez helyzetbe kerul a csalad az ilyet nem itelem el. De te mar jo nehanyszor leirtad itt a torteneteteket es ne haragudj de ti tudtatok,hogy szinte a semmire fogtok 3 ( most mar 4) gyereket bevallalni. Raadasul ugy,hogy a ferjed nem is igazan akarta a 3.-kat es a negyediket sem (ezt is leirtad masik kerdeseknel)

Ha nem teheti meg az ember anyagilag akkor a semmire nem kellene gyereket bevallalni. Irtad egy masik kerdesbe,hogy meg csak 25 eves vagy. Boven raertel volna meg kesobb is szulni mert mindig mondod,hogy majd kesobb jobb lesz. Hat nem a kesobbikre kell csak gondolni hanem a jelenre is. Mi lesz ha egyszer lebuksz ezzel a sok sumaksaggal? Szeretnel buntetetest? Akkor meg rosszabb lesz.

Teljes mertekbe abortusz ellenes vagyok ezert kellene gondolkodni teherbeeses elott es megtenni mindent azert,hogy ne csusszon be egy baba.

Tudod azt a 4 gyereket fel kell nevelni es elinditani az eletbe. Gondolni kell a jovojukre is.

Es ezzel nem eliteni akartalak, mi is nagy csaladra vagyunk a ferjemmel de meg csak a masodikat varjuk mert most kerultunk olyan helyzetbe,hogy tesot mertunk vallalni pedig nekunk nem all rosszul a szenank de igy is tobb mint 3 ev kor kulonbseg lesz a ket fiunk kozott.

Mar egy ideje figyelem a valaszaidat es kicsit konnyelmuen fogod fel a dolgokat foleg az anyagi reszet.

Ugyhogy ne legyel megsertodve ha mas megkerdojelezi azt,hogy miert veszel fel olyan segelyeket ami neked igazabol nem is jarna!!!

2012. júl. 11. 04:17
 16/18 anonim ***** válasza:

1x sehol nem írtam,hogy a 3. gyerkőcöt nem akarta a párom.

2x én is ab. ellenes vagyok,nem tudtam megtenni,hogy eldobjam magamtól azt az életet,ami szeremből fogant. Ez a babó semmiről nem tehet,szeretetben fog felnőni,az Apuka is szeretni fogja,ahogy a többit is!

3x miből gondolod,hogy valakinek,akinek becsúszott egy gyerkőc,nem védekezett valahogy?

4x ha már "tudod" ki vagyok,akkor azt is tudod,hogy még 17 hónap,és kimászunk ebből! Ergó

5x ha kimászunk ebből a carból,nem lesz gond a felnevelésük,az életben "el tudjuk indítani" Őket,ahogy Te írtad.

6x a nagyokról maradt minden,így a családi,amit Rá kapunk majd,az fedezi a pelenkát,és a további szükséges dolgokat! 7x Nincs olyan,akinek nálunk nagyobb szüksége lenne az ilyen segítségre!-itt mellesleg nem áll fent a "lebukás" veszélye,mivel senki nem néz utána semminek,ha tudják is,nem érdekli őket,és hát nagyot nem hazudtam,tényleg egyedül nevelem a gyerekeket,csak épp annál nagyobb anyagi gondban vagyunk,mint amit beírok a kérelembe!

És végezetül,csak hogy ne 7 legyen

8x nem gondolnám,hogy bárkinek neki estem volna azzal,amit írtam pár napja! Ha Te ezt máshogy gondolod,a Te dolgod!

Legyen további szép napod! :-)

2012. júl. 11. 09:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Ja,és még valami!

Most őszintén! Legyek iszonyatosan letörve,fogjam fel annyira drasztikusan a dolgokat,amilyenek valójában,és gondolkozzam az öngyilkosságon?? Mert ha nem próbálom a pozitívumot nézni,és nem próbálok a jövőbe nézni,csak azt,ami most van,akkor szívem szerint leszúrnám magam. Ez a gyerekeknek és a Páromnak sem lenne jó. Már két év sincs ebből,megéri ezért a két évért iszonyat lelki betegségben lennem?? Rágódnom azon,hogy mi van?? A gyerekek hogy azt lássák,hogy az anyjuk szenved?? Hogy lássák,hogy nagy gond van??

Ez mennyivel lenne jobb hozzá állás?- de nagyon őszintén!!

Nem ismered a kútba esett szamár esetét?

Egyszer egy paraszt szamara kútba esett. A gazda nem tudta kiszedni,hát áthívta a szomszédait,hogy betemessék,élve elássák a szamarat. A szamár ijedten rázta le magáról a földet,amit rá lapátoltak,mert tudta mire készülnek oda fent. A gazda és a szomszédok azonban meglepődve látták,hogy a szamár nem lett eltemetve,hanem ahogy lapátolták rá a földet,amit lerázott,arra ráállt. Így került ki a szamár a kútból.

Ennél hosszabb,nem pont így van leírva,de a lényeget szerintem megértetted!

"Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni.A kútból kimászás trükkje,hogy lerázd magadról és egyél egy lépést.Minden probléma egy újabb lehetőség a továbblépésre.Bármilyen problémából van kiút,ha nem adod fel nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb."

Bár ez a kis mese nem hasonlítható a mi problémánkhoz,de az ilyen fajta gondolkodás segít túlélni egy újabb napot,egy újabb hónapot,míg végül el nem jön az idő,hogy "kimásszunk a kútból".

Remélem sikerült rávilágítanom,miért nem látható rajtam az aggódás,és a lelki meggyötörtség- mert hát nagyon sokszor sírtam én esténként,amikor a gyerekek aludtak,amikor egyedül voltam.. Pont elég is volt! Nem sírni akarok,hanem a jövőbe nézni,és kimászni végre abból a bizonyosból!

Legyen szép napod!! :-)

2012. júl. 11. 10:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Teljesen felreertelmezted amit irtam!

Egy szoval se mondtam,hogy asd el magad a rossz anyagi korulmenyek miatt....en csupan arra probaltam ravilagitani,hogy elore kellene gondolkodni.

Tobb helyen is irtad,hogy a parod mar a harmadik babanak es ennek a negyediknek mar plane nem orul...

Oke, 17 honap mulva jobb lesz....de mi van ha nem? Erre nem lehet alapozni. Sose tudhatod,hogy mit hoz a jovo. Semmi sem biztos. A biztosnak hitt allast 2 perc alatt el lehet vesziteni.Ezert kell elore gondolkodni..

Tudom,hogy manapsag Magyarorszagon nagyon nehez az elet de ezert kell annyi gyereket vallalni amennyit fel is tudtok nevelni ugyhogy semmibe ne szenvedjenek hianyt.

Es nagyon megkerlek,hogy ne forgasd ki a szavaimat egy szoval se mondtam,hogy vetesd el a babadat, en sosem tennem,irtam mar,hogy abortusz ellenes vagyok. Ha valamire nagyon allergias vagyok akkor az az amikor kiforgatjak a szavaimat!

Reszemrol tema lezarva.

2012. júl. 11. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!