Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED kérdés, segítenél? 84600...

GYED kérdés, segítenél? 84600 voltam bejelentve ennek a 70%=59.200, miért van az hogy a gyed papiramon amint mindig küldi ki az állam kincstár, mikor 31 ből van hónap, akkor 58780, amikor 30 akkor 56885. ebből 51 körül kapok.

Figyelt kérdés
Változott valami?másképpen számolják?
2012. jún. 4. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sosem számolták úgy, hogy a havi béred 70%-a.

Mindig az igénylést megelőző évben elért bruttó jövedelmed alapján számolják, naptári napi átlagbért alapul véve.

Vagyis nálad ha mindig ennyi volt a béred, akkor az éves jövedelmed (ezt pl. betegszabadság csökkentheti!) 10152000, a naptári napi átlagkereseted 2780. Ennek 70%-a 1945, vagyis 30 napra az ellátás bruttó összege 58350 (pár száz forintnyi eltérés lehet, amiért bocsi, de amit most itt csinálok az nem bérszámfejtés, csak egy nagy vonalakban történő számítás).

Ha voltál az igénylést megelőző évben beteg (nem terhesség miatti táppénz, hanem normális betegség) és kaptál betegszabit, akkor egy csomó variáció is lehet, pl. 10 napot voltál betegszabin, akkor nagyjából 9000Ft-al kevesebbet kaptál, ez lecsökkenti a naptári napi átlagbéredet 2755-re, ez alapján a gyed 30 napos hónapban nagyjából 57 ezer, 31 naposban nagyjából 59.

Csak azért írtam ezt így le, hogy lásd a számítás nem olyan egyszerű, hogy x ö9sszeget megszorzok 0,7-el és az a bruttó gyed. Így már tisztább kicsit?

2012. jún. 4. 15:15
 2/2 A kérdező kommentje:

igen ,köszi,második gyermekemmel vagyok most gyeden,úgy kapom a gyedet, hogy gyes után ami 2010 ben szept okt nov dec volt utána 2011 ben jan ,feb,márc,áprlis és május 25től szabikat kivettem ,aug02 szültem és előtte 28 nappal igényeltem a TGYÁST.

Az elsőnél 168ezer körüli volt a bérem ,de úgy hogy volt egy alap és többi teljesítmény.A másodiknál 84600 volt a távolléti bér (ezt mondták bent)

2012. jún. 4. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!