Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermeknevelési támogatás,...

Gyermeknevelési támogatás, vagy gyermekgondozási sekély?

Figyelt kérdés

Nem tudom melyik mikor igényelhető.

Adnátok tanácsot?

Egy barátnőm bajba van,és szeretnénk nekik segíteni.Egyenlőre ezt a két támogatást találtam (gyesen,családin kívül).

Légyszi segítsetek

2009. júl. 10. 11:26
 1/5 A kérdező kommentje:
na már találta is valamit.sajna csak gyesre,és családira jogosult.Nem tudnátok valami plusz támogatást?
2009. júl. 10. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:

A GyES= a gyermekgondozási segéllyel.Ki veheti igénybe a gyermeknevelési támogatást?

A gyermeknevelési támogatást az a szülő, nevelőszülő vagy gyám veheti igénybe, aki saját háztartásban három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár.

A jogosultság független az előzetes biztosítási időtől, illetve a család jövedelmi, vagyoni helyzetétől. Dolgozott valahol a szülés előtt a barátnőd? Ha legalább 180 nap biztosítási ideje és bejelentett munkahelye volt, akkor jogosult a GyED-re. Előtte pedig terhességi gyermekágyi segélyre is.

2009. júl. 10. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Sajnos nem dolgozott.Azaz igen,de nem jelentették be(később derült ez ki)

De viszont tbt fizette novembertől áprilisig!

Aranyos vagy hogy segíteni próbálsz nekem,nekünk.

2009. júl. 10. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

A feltételek megléte esetén az önkormányzatnál gyermekvédelmi támogatást lehet igényelni.

2009. júl. 10. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Én pont a napokban jártam utána a dolgoknak, de városonként lehetnek eltérések. A családsegítőktől 3 féle nyomtatványt kaptam, ezek a következők:

1. Kérelem RENDKÍVÜLI GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS megállapítására:

Ezt évente kétszer lehet igényelni, kb. 5000 forint ha jól tudom. Kell hozzá jövedelem-igazolás, illetve a védőnőnek is ki kell rajta töletnie pár sort.

2. Kérelem LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS megállapítására:

Ehhez mellékelni kell: család jövedelmének igazolása, a lakás nagyságát hitelt érdemlő módon igazoló irat (pl. albérleti szerződés), 1 db közüzemi számla. Ennek a minimális összege (nálunk) 3000 forint, de a jövedelemtől függően változik az összeg, én kb. 5000-re számítok.

3. Kérelem RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY megállapítására:

ez viszont nem tudom jár-e neki, az én fiam ősszel kezdi a bölcsit, ahhoz kell, hogy az ingyenes legyen. Otthon gondozott gyermek után nem jár, mert már a rendszeres gyermekvédelmi segély megszűnt, ez van helyette, és ez nem pénzbeni támogatás, hanem pl. ingyenes étkezés (ovi, bölcsi, suli), ingyen tankönyv, stb.

2009. júl. 10. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!