A védőnőt szokás megkínálni amikor házhoz jön (pl. üdítő, kávé. )?
Védőnője válogatja. Meg fogod majd látni milyen elvárásai vannak. Persze mondani nem fogja, de látod majd hogy milyen.
Mondjuk ha egy kávéval, üdítővel megkínálod az nem olyan nagy dolog, annak biztos örülni fog, pláne ilyen melegben. Vagy ha nem kávéztok, akkor teával esetleg.
Esetleg kis keksz, ropi, ilyesmi, de ne csinálj neki terülj terülj asztalkát, mert úgysem fog nekiállni ott lakmározni. Egy két kekszet lehet elfogad, de lehet nem. Úgyhogy annyit neki amennyi éppen idődből futja.
Már nemtudom melyik voltam.
Még az jutott eszembe a többi válaszolót írva, hogy igen sajnos én is sok helyen hallottam, hogy alig látták a védőnőt két év alatt. Szomorú. Bár ha olyan akkor lehet jobb is.
Amúgy én is tapasztaltam már hogy olyan védőnő, akinek nincs is gyereke. Szerintem egy azért jó lenne ha lenne, hiszen ha van már valakinek gyereke teljesen másképp lát sok mindent. De igazából attól nem rossz hogy nincs neki, hiszen hosszú éveket tanult érte, csak nem tűnik olyan hitelesnek talán. De biztos itt is van kivétel.
De amúgy nekem nagyon jó védőnőm volt, pont attól volt ideiglenesen, amikor hazajöttünk a kórházból. volt kint sokszor, nem voltak elvárásai, nem nézte a lakást, tényleg csak a gyerek érdekelte. Kisebb gondok voltak az elején, de aztán már jó lett, akkor ugyan nem jött be, gyorsan megkérdezte, hogy minden rendben van e, rákérdezett dolgokra, ha látta hogy rendben akkor elköszönt, mert mennie kellett máshova. De ha valamit kérdeztem, még ekkor is nyugodtan, szakszerűen válaszolt. Amit nem tudott, mondta utánanéz, megkérdezi. Meg is tette. Aztán végül addig maradt, míg a kicsi majd másfél éves lett, így ugye utána már nem olyan vészes a gyerek, úgyhogy nekem a nehezén ő volt, aminek nagyon örülök és hálás vagyok a sorsnak hogy ő lett. Azóta nem is nagyon voltunk védőnőnél. Egyszer oltáson, ennyi.
De mondjuk mostmár nagyocska. Ha van valami meg orvos.
Igazából azt nem is tudom, hogy aki nem jár ki a gyerekhez, az hogy készíti el a papírokat, amiket ki kell tölteni a családlátogatásról?. Gondolom a hasára csap és jó ír. Vagy a falubeli szóbeszédre alapoz. Más ötletem nincs.
Amúgy lehet sok gyerek van nekik és kijárni azért mindhez sok idő, és ben is sok nekik a feladat, meg még plusz a terhes nők is, őket sem irigylem, de jó ne menjenek be ahhoz akinél jó minden, de legalább szóljanak be hogy tényleg minden rendben van e, vagy ha nincs akkor mi a baj, és akkor időpontot egyeztetni és jól kibeszélni ami olyan. Már persze ha várha a dolog egy két napot. De ha rendben van, legalább mondja az anyukának hogy hívja nyugodtan ha van valami, aztán menjen olyanhoz akinél gond is van.
Csak még ezek jutottak eszembe az egyik válaszomhoz kiegészítéseként. Abban válaszoltam a kérdésre, hogy ahogy látja, meg hogy egy teával, keksszel stb, de ezeket muszáj volt leírnom. Kicsit offoltam, bocsi érte. De szorosan ide kapcsolódik, plána amiket itt az anyák írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!