Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A táppénzt minden esetben a...

A táppénzt minden esetben a tavalyi évből fogják kiszámolni? Vagy hogy számolják? Mitől függ?

Figyelt kérdés
július 17-től megyek táppénzre. Tavaly szeptember óta dolgozom a cégnél,előtte máshol dolgoztam, és a bérem is jóval kevesebb volt.
2012. jún. 28. 09:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Alapszabályként előző év, ha ott van 180 bérezett nap. Ha nincs, akkor a kezdőnaptól számolnak vissza 180 napot.

Nálam legalábbis így volt. Tavaly áprilistól voltam táppénzen, előtte évben nem volt 180 bérezett napom, mert gyed-en voltam.

De meg kell lenni bizonyos biztosítási időnek is (abba viszont beleszámít a gyed).

Amúgy elég bonyolult az egész számítás. Az OEP oldalon viszonylag érthetően le van írva.

2012. jún. 28. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!