Visszatérés a munkába kérdés? Kirúghatnak?
Ha ki akarnának rúgni, azt már jelezték volna, hogy a szabadságod ideje alatt kezdj el állást keresni.
Szerintem csak a hr túlterhelt, vagy olyan bénák, mint az én cégemnél, hogy az összes jogszabálynak, nyavalyának nekem kell utána járni.
Amikor én beszéltem a közvetlen főnökömmel, mondta, hogy beszélnie kell az osztályvezetővel, beleszól a hr stb., szóval sajnos nem olyan könnyű, hogy innentől megyek.
Vagy csak simán feltorlódott a munka a nyári szabik miatt, ez is megesik....
"elméletileg" nem rúghatnak ki a pici 3 éves koráig, de ha lejár a gyed, és gyes-en leszel, akkor vagy csökkentett munkaidőbe kell lenned, vagy ha teljes munkaidőben akkor a gyest le kell mondani! 3éves kora után kirúghat.
Nekem a GYEs jár le, és azt mondta a munkaügyes, hogy nem rughat ki a főnök, köteles visszavenni....pislogtam ám, hogy honnan veszi ezt..... bár ha visszavettek, attól még pár hét múlva simán kipenderíthetnek.
no a helyzet júli 1 től:
ha 8 órában mész vissza, akkor a gyerek el van felejtve, bármikor kirúghatnak, nincs védelmed 3 éves koráig (csak ha terhes vagy esetleg)
ha 6 órában mész vissza (köteles visszavenni, tvben van, ha nem tud ilyen munkát adni ,akkor állásidőre kell vegyen) akkor kapsz gyest és nem rúghat ki...
én 6 órába vetetném vissza magam...
4 órába vettek vissza, pedig terhességem előtt "nélkülözhetetlen" voltam. Amint a kicsi betöltötte a 3-at kirúgtak.
Úgy volt, hogy visszavesznek 8 órára, majd egy reggel hozták a papírt rajta, hogy köszönjük mehet amerre akar. Szóval nem mindenhol szólnak, hogy készülj, vagy ép ködösítenek :(
Hát én már nagyon kivagyok 2-3 napja. Most beszéltem az egyik kollégámmal, hogy holnapra gyűlést hívtak össze, hogy bejelentsék az újabb megszorításokat, ami elbocsátásokkal egyenlő.
Addig már eljutottam, hogy megkaptam, pontosan hány nap szabadságom van...
Szerintetek akkor érdemesebb lenne 6 órába visszamenni és a GYES-t igényelni és akkor tuti nem rúghat ki, amíg le nem jár a GYES?
Igen, én is úgy mentem el szülni, hogy nagyon várnak vissza és nagyon számítanak rám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!