Van valakinek tapasztalata, hogy az első személyigazolvány mennyi idő alatt készül el?
Kislányom másfél éves, ma voltunk a Központi Okmányirodában személyigazolványt csináltatni neki, aminek elkészülésére 30 napos hivatalos határidőt adtak. Mi viszont július 19-én vagy 20-án indulnánk nyaralni Horvátországba. Izgulok, hogy biztosan készen lesz-e?! Mert ugye az nincs 30 nap... Nem hivatalos forrásból azt mondták, hogy általában 1-2 héten belül megvan! Gondoltam, hátha van valakinek tapasztalata...
(Tudom a kérdés nem feltétlenül ebbe a kategóriába illik, de nem találtam jobbat:o)Előre is köszönöm a válaszokat!)
Bocs az offért, de mire kell a személyi egy kisgyereknek? A külföld miatt? Nekem azt mondták, h nekik az anyakönyvi kivonat az olyan, mint egy személyi.
Fényképet is ugyanúgy csinálnak, mint egy felnőttnek?
Nekem úgy, hogy bementem érte egy hét volt, míg elkészült a fiamé.
Macerás a fénykép, de kell, annyi, hogy aláírás nincs, de teljesen olyan, mint a felnőtt személyi.
És igen EU-s utazáshoz kell a személyi. A gyermek belföldi igazolására alkalmas csak az anyakönyvi kivonat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!